Loading Events
  • This event has passed.

‘Kumovi grungea’ The Melvins u Zagrebu

12 listopad, 2011The Melvins će zasvirati u Velikom pogonu Tvornice kulture 12. listopada s početkom u 21 sat. Ulaznice u pretprodaji su 100 kuna, a na dan koncerta 120 kuna.

The Melvins (RDD)

‘Kumovi grungea’, američki The Melvins, osnovani su 1983. godine, a prvi album objavili su dvije godine kasnije. Legenda kaže kako je pjevač i gitarist grupe Buzz Osborne naučio Kurta Cobaina svirati gitaru (dolaze iz istog grada, Aberdeena), pa su zahvaljujući njemu 1993. postali nešto popularniji nego prije.

Potpisali su za Atlantic Records, no nakon tri albuma i neznatno proširenog broja fanova povukli su se u indie svijet. Buzz Osborne i bubnjar Dale Crover jedini su stalni članovi benda dok se ostatak redovito mijenja.

Nekada nastupaju kao trio, a nekada kao kvartet. Zvukovno su ih često uspoređivali s Black Sabbathom, no Osborne smatra kako je na njegov zvuk više utjecala grupa Black Flag. Glazba im je – kako mnogi vole reći – ‘prljava i sluzava’, a upravo je taj zvuk znatno utjecao na Nirvanu, Soundgarden i mnoge druge bendove.

Details

Date:
12 listopad, 2011
Cost:
100kn – 120kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Tvornica kulture
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Map