Loading Events
  • This event has passed.

Lászlo Krasznahorkai u Zagrebu

6 lipanj, 2019László Krasznahorkai, čuveni mađarski pisac i dobitnik nagrade Booker International, dolazi u Zagreb u sklopu 18. Festivala Europske kratke priče, a povodom objavljivanja njegove nove knjige naziva Uvijek za Homerom. Knjigu zajednički objavljuju Multimedijalni institut/ MaMa i Kulturtreger/ Booksa. Autor će nastupiti 6. lipnja u 19:00 sati u Kaptol Boutique Cinema.

Lászlo Krasznahorkai (Foto: promo)

Na poziv svojih hrvatskih izdavača iz Multimedijalnog instituta László Krasznahorkai je ujesen 2016. posjetio Dubrovnik, Korčulu, Mljet i Split. “Uvijek za Homerom”, priča koju je Krasznahorkai tim povodom napisao, tekst je istodobno inspiriran mediteranskim pejzažem i umjetničkim djelima piščevih prijatelja — crtežima berlinskog slikara Maxa Neumanna i glazbom njujorškog bubnjara Elija Keszlera. Obojica umjetnika su pak sa svoje strane odgovorila na Krasznahorkaijevu priču stvarajući nova djela, čime je “Uvijek za Homerom” postao jedinstveni triptih ili ansambl književnosti, slikarstva i glazbe.

“Uvijek za Homerom” je prevela Viktorija Šantić, a oblikovao Damir Gamulin Gamba. Knjiga će biti dostupna neposredno pred Krasznahorkaijev boravak u Zagrebu i Beogradu.

Details

Date:
6 lipanj, 2019
Time:
19:00 - 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Kaptol Boutique Cinema
Kaptol centar
Zagreb, Hrvatska