Loading Events
  • This event has passed.

Legendarni Anti-Flag stiže u Zagreb

1 srpanj, 2013Od osnutka 1988., preko reinkarnacije 1993., nakon dvadeset godina čekanja, Anti-Flag stiže u Zagreb. Za vremena kad su svi klinci vozili skate, kad je grad bio pun irokeza, kad se u klubovima mosh pit širio od pozornice do izlaza iz kluba. Za vremena kad na koncertima nije bili ‘kazališna publika’. Na koncertu u Ksetu koji će se održati 1. srpnja slavit će se vrijeme kad je punk bio mlad kao i činjenicu da će Anti-Flag biti prvi bend koji neće trebati ATA Carnet za ulazak u Republiku Hrvatsku.

Anti-Flag

Dvadeset godina borbe protiv rata, imperijalizma, klasne podjele i kršenja ljudskih prava, prije svega protiv zastava, Anti-Flag obilježava turnejom u sklopu koje dolaze i u našu malu metropolu. Nakon prva tri albuma koja je ovaj bend iz Pittsburgha snimio prema DIY načelima za vlastiti A-F label, sljede izdanja za Fat Mikeov (NOFX) legendarni Fat Wreck Chords. Time kreće i širenje popularnosti ovog benda koji je odlučio napasti fašizam koji se uvukao pod kožu američke hardcore scene. Bend je okarakteriziran kao antiamerički i cenzuriran od strane glazbene industrije jer je nakon pada blizanaca izbacio pjesmu “911 for peace”. Njihov odgovor bio je napad na Bushovu administraciju i rata protiv terorizma. Nakon kratkog izleta na major labelu RCA koji je bio prvi koji im je ponudio potpunu kontrolu nad albumima, vratili su se u independent vode izdajući posljednja dva albuma za SideOneDummy.

Na stranu glazba, Anti-Flag je oduvijek bio aktivistički nastrojen bend. Osim što su pokrenuli nekoliko vlastitih inicijativa, dali su podršku i drugim političkim organizacijama poput PETE, Amnesty International, Greenpeacea, a svirali su i tokom Occupy Wall Streeta. Time su napravili i puno više od pukog snimanja antiparola preko punk glazbe.

Osim što je prvi koncert Anti-Flaga u Zagrebu, ovaj događaj je i predstavljanje sigurno najboljeg punk festivala u regiji, Punk Rock Holidaya u Tolminu na kojem će osim AF nastupiti Millencolin, Propagandhi, Suicidal Tendencies, H20, The Casualties, The Aggrolites i velik broj drugih imena koje se svakako isplati poslušati.

Ako kupite festivalsku ulaznicu za Punk Rock Holiday u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), dobit ćete kartu za Anti-Flag na poklon. Inače karte za koncert Anti-Flaga možete kupiti po pretprodajnoj cijeni od 75 kuna u KSET-u i Dirty Old Shopu, a na ulazu će karta koštati 90 kuna.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn)

Details

Date:
1 srpanj, 2013
Cost:
75kn – 90kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

KSET
Zagreb, Hrvatska + Google Map