Loading Events
  • This event has passed.

Liburnia Film Festival ‘uplovljava’ u Rab

6 srpanj, 2021Liburnia uplovljava, turneja filmova s prošlog izdanja festivala hrvatskog dokumentarnog filma Liburnia Film Festivala, u utorak 6. srpnja u 21:30, gostovat će u Ljetnom kinu Rab, s filmovima koji su u 2020. na festivalu nagrađeni za najbolji film po izboru žirija i publike.

‘Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu’

Riječ je o dokumentarcima “Porvenir” (12′) redateljice Renate Poljak koji je na lanjskom LFF-u žiri nagradio za najbolji film festivala, najbolju kameru (Boris Poljak) i najbolji dizajn zvuka (Iva Ivan), te najboljem filmu po izboru publike, “Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu” (76′) redatelja Tomislava Jelinčića.

Porvenir, što na španjolskom znači budućnost, jedini je grad u Ognjenoj zemlji, na dnu zemaljske kugle, osnovan od strane hrvatskih migranata početkom 20. stoljeća. Jedan je od njih bio i redateljičin pradjed. Ovaj vizualno snažan poetski dokumentarac postavlja pitanje Ostaju li u našem tijelu sjećanja naših djedova, ostaje li nam sudbina da bježimo i tražimo bolje zemlje upisane u tijelo?

“Starac i roda” je priča o Malenoj i Klepetanu, dvjema rodama o kojima se brine Stjepan, umirovljenik i udovac iz Slavonskog Broda. Prije 28 godina Stjepan Vokić pronašao je Malenu propucanog krila, spasio joj život i od tada njih dvoje dane provode zajedno, većinom u iščekivanju novog proljeća. Malena je 2002. pronašla ljubav svog života. Klepetan, kako ga je Stjepan nazvao, vraća joj se svake godine i zajedno su do sada odgojili 60-ak malenih roda. Kad stigne jesen, Klepetan i rode kreću na dalek put prema Africi dok Malena ostaje u selu sa Stjepanom.

Program se ostvaruje u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Rab, a podupiru ga Primorsko-goranska županija, HAVC i Zaklada “Kultura nova”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Details

Date:
6 srpnja
Time:
21:30 - 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

ljetno kino Rab
Rab, Croatia (Local Name: Hrvatska)