Loading Events
  • This event has passed.

Liima na Impulse festivalu u Rijeci

6 lipanj, 2016Impulse festival ostaje pri ‘starom’ zacrtanom kursu – trudi se svojoj publici dovesti nove bendove ili one koji su nedavno izdali nešto vrijedno slušanja, a ovo je upravo to, u petak 18. ožujka bendu Liima izlazi album prvijenac naziva ‘ii‘ za prestižnu etiketu 4AD (Grimes, Future Islands, Beirut, Scott Walker…), a grupa 6. lipnja nastupa u Palachu.

Liima
Liima

U Rijeci će Liima premijerno u Hrvatskoj nastupiti u sklopu trećeg izdanja Impulse festivala – 6. lipnja. u Omladinskom kulturnom centru Palach.

 

Važno je napomenuti da ovaj bend čini kompletna postava danskog benda Efterklang, uz jednog novog člana – finskog perkusionista Tatua Ronkkoa.

 

Album “ii” je snimljen u tri dana u Berlinu, ali je nastajao tijekom više mjesečnih rezidencija u Berlinu, Finskoj, Istanbulu i Madeiri. Rezultat će, prvi kritičari pišu, biti nešto mračniji i intenzivniji od većine Efterklangovog materijala.

 

U Palachu možemo očekivati puno geekovske elektro opreme, baseve, semplove i vokale gusto nanizane i spakirane u kompleksnu cjelinu iz koje, kroz isprva abrazivne tonove, izranja melodiozna priča koja predstavlja novu snagu 4AD etikete, a nagovješćuje se uz singlove “Amerika” i “Roger Waters”.

 

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40,00 kuna mogu se od danas kupiti online putem sustava Entrio.hr i na njihovim ovlaštenim prodajnim mjestima. Cijena ulaznice na dan koncerta iznosit će 60,00 kuna. Vrata koncertne prostorije OKC-a Palach otvaraju se u 20 sati, a koncert započinje u 20.30 sati.

 

Novo izdanje Impulse festivala održat će u prvoj polovici lipnja u Rijeci – uz krilaticu glazba je svugdje želi se promovirati urbanu, klupsku kulturu i s tom misijom organizirat će se tribine, radionica, sajam ploča, glazbeni osvrt, filmovi u suradnji s Art-kinom Croatia, klupski koncerti i nekoliko iznenađenja iza kojih kao jedina agenda stoji ljubav prema (dobroj) glazbi.

Details

Date:
6 lipanj, 2016
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn40 – Kn60
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Palach
Rijeka, + Google Map