Loading Events
  • This event has passed.

Lil’ Jimmy Reed u Hard Placeu u sklopu 9. Zagreb International Blues Festivala

22 ožujak, 2018Deveto izdanje Zagreb International Blues Festivala (ZIBF) donosi ponovo puno vrhunskog bluesa u Zagreb, a glavni izvođač je jedan od rijetkih preostalih originalnih bluesera iz Louisiane Lil’ Jimmy Reed Ovaj legendarni bluesman koji puni 78 godina danas svira i pjeva bolje nego ikada, a u Zagrebu će nastupiti u četvrtak 22. ožujka u Hard Placeu.

  • 11
    Shares
Lil’ Jimmy Reed u Hard Placeu

Pravim imenom Leon Atkins, ali poznat po svojem „blues imenu” Lil’ Jimmy Reed, je živuća legenda, a zvuk njegovog glasa, gitare i usne harmonike vodi nas na samo izvorište bluesa u močvarnu Louisianu. Ovaj visoki, mršavi, karizmatični lik rođen je u malom gradiću Hardwoodu na rijeci Mississippi i sa samo šest godina napravio je svoju prvu gitaru od cigar-boxa. Već kao teenager je postao sjajan svirač gitare i usne harmonike i svirao je po klubovima Baton Rougea. Kada je jedne večeri mijenjao tadašnju veliku blues zvijezdu Jimmy Reeda „zaradio” je nadimak koji ga prati do danas Lil’ Jimmy Reed. Tako je krenula njegova karijera koja ga je dovela do svirke sa B. B. Kingom i Bobby “Blue” Blandom i glavnih mjesta na festivalima u Engleskoj, Irskoj, Belgiji, Nizozemskoj, Njemakoj, Danskoj, Švedskoj i Švicarskoj. Ove godine na svoju listu dodati će i Hrvatsku sa tri nastupa na Zagreb International Blues Festivalu. Mnogobrojni fanovi hrle na svirke Lil’ Jimmy Reeda jer su svjesni da je njegov nastup jedna od zadnjih šansi da se čuje sirov i neiskvaren autentični Louisiana blues.

Lil’ Jimmy Reed na deveti Zagreb International Blues Festival dolazi u pratnji The „A” team banda koji sačinjavaju Bob Hall i Hilary Blythe. Bob Hall je jedan od najboljih i najpoznatijih britanskih boogie pianista koji je svirao sa John Lee Hookerom, Howlin’ Wolfom i Little Walterom, a u njegovom all star bandu svirali su i Peter Green, Jack Bruce, Alexis Korner i Jo Ann Kelly. Na bas gitari je sjajna Hilary Blythe koja je na blues sceni aktivna već više od 20 godina. Lil’ Jimmy Reed nastupa u zagrebačkom Hard Place-u u četvrtak 22.03., dan kasnije, na „ZIBF u gostima”, u petak 23.03. u pulskom Rock Caffeu i u subotu 24.03. u Hrvatskom Kulturnom Domu u Rijeci.

Kompletni raspored svih događanja devetog izdanja Zagreb International Blues Festivala objavit ćemo uskoro, a „early bird” ulaznice za nastup spektakularnog Lil’ Jimmy Reeda u zagrebačkom klubu Hard Place možete nabaviti po cijeni od 50 kn do 11. veljače ili do prodaje kontigenta na prodajnim mjestima – Hard Place, Hrvatske Bratske Zajednice 4, Dirty Old Shop, Tratinska 18, Rockmark, Berislavićeva 13 i na svim prodajnim mjestima Entria te online na entrio.hr. Nakon toga ulaznice će koštati 60 kn, a na dan koncerta 80 kn.

  • 11
    Shares

Details

Date:
22 ožujak, 2018
Time:
20:00 - 23:30
Cost:
50kn – 80kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Hard Place
Šubićeva 55/1
Zagreb,
  • 11
    Shares