Loading Events
  • This event has passed.

Living Room Sessions: Zoran Čalić vs Yogi Lonich u Vintage Industrialu

15 ožujak, 2018Na treće izdanje Living Room Sessionsa u četvrtak 15. ožujka u Vintage Industrial dolaze dva gitaristička masterminda – Zoan Čalić (Majke, Zoran Čailić Band, Samosvjetlo, Pokvarena Mašta, Gnjevni Crv, Matchless Gift, Big Foot Mama…) i Yogi Lonich (Chris Cornell, Audioslave, Robert Plant, AC/DC, Korn, Linkin Park, Lenny Kravitz…). Dok je Yogi krojio rock povijest u SAD-u, Zoki je isto radio na našim prostorima.

  • 7
    Shares
Zoran Čalić vs Yogi Lonich u Vintage Industrialu

Yogi Lonich – Jedan od najutjecajnijih američkih gitarista, hrvatskog korijena, Yogi Lonich uz Krunu Levačića i Zvonimira Šestaka nastupa kao Yogi Lonich Trio u srijedu 8. studenog u sklopu programa Jazz Story u Vintage Industrialu.

Yogi je rođen u Kaliforniji, a svirao je i dijelio pozornicu s brojnim svjetskim zvjezdama kao što su Melissa Etheridge, Booker T Jones, Kenny Loggins, Anastacia, Five For Fighting, Daniel Powter i Meredith Brooks..

Bio je tour support glazbenim ikonama kao što su The Rolling Stones, Robert Plant, Aerosmith, AC/DC, Lenny Kravitz, Linkin Park i Korn, a svirao je s Mitchom Mitchellom i Billyjem Coxom na otvaranju izložbe Jimija Hendrixa u legendarnoj dvorani ‘Rock’n’Roll Hall of Fame’.

Dio karijere odradio je kao gitarist Chrisa Cornella (Soundgarden, Temple Of The Dog, Audioslave).

Zoran Čalić – Rođen u vinkovcima (1973.), od 1992. do 2013. gitarista najpoznatijeg hrvatskog RnR benda Majke.

Nakon razlaza sa Majkama, nastavlja svirku sa prijateljem i mladim pjesnikom, Sašom Orozom te ozbiljnije počinje radit na solo projektima. 2014. je krenuo sa Samosvijetlom, a nakon toga se dogodio Zoran Čalić Band. Kliknuo je sa bubnjarom Ivom Rimcem, koji u band dovodi basista Jerneja Kržiča a krajem 2014. pridružio im se Andraž Mazi na električnoj gitari & pedal steelu, što u konačnici rezultiralo albumom ‘U moru i plamenu’ (2016.).

„Zoran Čalić jedan je od onih ‘tihih pozitivaca’, gitarist s instinktom koji zna osjetiti ‘zlatnu žicu’ i fokusirati se u tom smjeru. On je radišni timski čovjek, ili još bolje, dio tandema koji osjeća sklop riječi i glazbe, ali isto tako nema potrebu tu svoju vrlinu isticati u bendu ponajprije možda stoga jer mu je jasna hijerarhija benda, ali ne ona unutrašnja, već ona koja se prikazuje prema van i u kojoj čelnog čovjeka treba gurati u prvi plan, a ne raditi mu sjenku.“ – by Ravno Do Dna.

 

Koncert 21:30 h. Upad: free.

  • 7
    Shares

Details

Date:
15 ožujak, 2018
Time:
21:00 - 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Savska 160
Zagreb, Hrvatska
  • 7
    Shares