Loading Events
  • This event has passed.

Ljeto u MSU: Borghesia u Muzeju suvremene umjetnosti

22 lipanj, 2019U subotu 22. lipnja na platou kod tobogana u Muzeju suvremene umjetnosti s početkom u 21.30 sati, nastupa kultni slovenski sastav Borghesia.

Borghesia (Foto: Jože Suhadolnik)

Kultni slovenski electro rock sastav osnovan 1982. godine u Ljubljani na temeljima kazališne grupe Theatre FV- 112/15 – čiji je polivalentni diskurs uključivao i ne-glazbene izražajne oblike – između ostalog i video-art te fotografiju. Neovisno o mediju, kontinuiran i dosljedan, visoko prepoznatljivi estetski prosede provlačio se kroz sve radove grupe. Zabranjene teme, tabui – seksualni i socijalni – pitanja nadzora i represije – za Borghesiju su prostor inspiracije i trajnog interesa.

Nakon objavljivanja albuma „Pro Choice“ 1995. godine, napravili su dugogodišnju diskografsku pauzu, ali – na veliku sreću svoje publike – bend se iznova okupio 2009. godine, kada je izišla i kompilacija „20th Century – Selected Works“. Njihova glazba osamdesetih godina nastala je kao politički underground, dok je danas njihovo stvaralaštvo fokusirano na globalne društvene probleme, te profit kao osnovni problem današnjice, kojem konfrontiraju ljudsko u čovjeku – u njegovom najelementarnijem smislu.

Članovi grupe:
Dario Seraval – vokal
Aldo Ivančić – bubnjevi
Irena Tomažin – vokal
Jelena Rusjan – bas
Andrej Mazi – gitara

Details

Date:
22 lipanj, 2019
Time:
21:30 - 23:30
Cost:
85kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Muzej suvremene umjetnosti
Zagreb,