Loading Events
  • This event has passed.

Ljeto u MSU: Kojoti na krovu Muzeja suvremene umjetnosti

9 lipanj, 2018Krovna terasa MSU-a ugostit će u subota, 9. lipnja s početkom u 21 sat grupu Kojoti.

Kojoti 2017.

“Sto milja daleko od nje”, “Razuzdan i lud”, “Hodala je pola metra iznad zemlje”, “Halucinacija”, “Izgubljen u svemiru”, “Zajaši zmaja”, “Trese, lupa, udara”…ove i još mnoge uspješnice kultnih Kojota slušat će se 9. lipnja kada u punoj snazi, spremni svojim fanovima ponuditi čvrsti, iskonski, melodični i punokrvni rock ‘n’ roll stižu na ljetnu pozornicu MSU-a. Doživite uživo najuspješnjiji comeback hrvatskog rocka u poslijednjih 10-ak godina.

Uz koncert Kojota, po cijeni jedne ulaznice, u Muzeju suvremene umjetnosti moći ćete posjetiti i dvije novootvorene izložbe: „Područja doticaja – arhitektura Graza i Zagreba“ na kojoj MSU i Kunsthaus Graz (Austrija) otkrivaju vrhunske, ujedno i otkačene koncepte, neobično smiona i inovativna djela štajerskih arhitekata te radove domaćih umjetnika koji se oslanjaju na one avangardnih zagrebačkih arhitekata, te „REZ/CUT“, izložbu koja, kroz brojna djela različitih generacija suvremenih umjetnika iz Hrvatske i srednje Europe prikazuje putanju kolaža kroz povijest. Uz dvije izložbe, očekuje vas i performans hrvatske umjetnice Josipe Bubaš pod nazivom „Horror vacui“, u kojem autorica tijekom tri sata neprestano proizvodi izvedbene materijale, služeći se pokretom, glasom i tekstom kao raspoloživim sredstvima, dovodeći se u nepredvidivu situaciju u kojoj je za pretpostaviti da će se izvedbena sredstva istrošiti. Što se tada događa, saznajte u subotu od 18 do 21 sat.

Također, već tradicionalno, moći ćete pogledati projekcije najboljih filmova sezone MSU kina – Best of Metropolis. Ovaj put na repertoaru je francuska komedija „Sjećanja“ koja će se prikazivati u dva termina u Dvorani Gorgona MSU-a.

Uz sve spomenuto, ove godine Ljeto u MSU premijerno uključuje i književne tribine, odnosno čitanja relevantnih domaćih autora svih generacija. Tako će u subotu, prije početka koncerta, dvije autorice, Jasna Žmak i Ana Škvorc izvesti vlastite tekstove u okviru nečega što bi se gotovo moglo karakterizirati “pop-up showom”.

Ulaznice za manifestaciju Ljeto u MSU 2018. možete kupiti putem sustava Eventim, te na recepciji MSU-a od utorka do nedjelje od 11 do 18 sati i subotom od 11 do 20 sati.

Cijena ulaznice za svaki pojedinačni koncert je i dalje 85 kn za svih pet programa.

Details

Date:
9 lipanj, 2018
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
85kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Muzej suvremene umjetnosti
Zagreb, Hrvatska