Loading Events
  • This event has passed.

Ljeto u MSU: Letu štuke u Muzeju suvremene umjetnosti

29 lipanj, 2019Letu štuke nastupaju u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti u subotu 29. lipnja s početkom u 21:00 sati.

Letu štuke u Muzeju suvremene umjetnosti

Legendarna bosanskohercegovačka grupa predvođena frontmenom i istaknutim autorom Dinom Šaranom već s prvim studijskim albumom koji je pod imenom “Letu štuke” objavljen 2005. godine, izazvala je veliko zanimanje u cijeloj regiji, kako među publikom tako i kritikom koja ga je odmah svrstala među vodeće alter-pop naslove. Naredna dva studijska albuma “Proteini i ugljikohidrati” (2008.) i “Brojevi računa” (2011.) iznjedrili su naslove poput ‘Tesla’, ‘Paranoja’, ’Psycho’, ’Sami’, ‘U ovom svjetu’, ‘Bella dona’ koji su uz prethodne ‘Minimalizam’, ‘Mjesto za dvoje’, ‘Sunce, ‘Šutiš’ im priskrbili kultni status među velikim brojem poklonika. Šaranova lirika, vrlo intimna, jezgrovita, istinita, uvijek aktualna i bolna gdje kirurški precizno secira društvena stanja i događanja jedno je od glavnih razloga što ovaj bend drži u samom vrhu glazbene scene s čvrstim uporištem u svim dijelovima Regije, a kvalitetni stihovi i glazba drže ih dugi niz godina u samom fokusu glazbene scene.

Letu Štuke nakon sedam godina albumske apstinencije sredinom studenog 2018. objavili su svoj četvrti studijski album “Topla voda” s kojim se publika već upoznala kroz singlove ‘Bože zdravlja’, ‘Supermarket’, ‘Bočice’ i ‘Zemlja gori’ na kojoj je došlo do kolaboracije s ekipom iz Dubioza kolektiv. Prema prvim reakcijama publike i same kritike Štuke nastavljaju tamo gdje su stale, oduševljavajući publiku kako novim pjesamam tako i energičnim koncertnim nabojem što se dalo vidjeti prilikom koncertne promocije albuma u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu gdje je publika doživjela opći delirijum , a Dino i ekipa precizno pogađale u dušu svakoga.

Ulaznice za manifestaciju Ljeto u MSU 2019 možete kupiti putem sustava Eventim i na recepciji MSU-a od utorka do nedjelje od 11 do 18 sati i subotom od 11 do 20 sati. Broj ulaznica je ograničen, a cijena za svaki pojedinačni koncert plus još četiri dodatna popratna programa je i dalje nevjerojatnih 85 kn.

Details

Date:
29 lipanj, 2019
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
85kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Muzej suvremene umjetnosti
Zagreb,