Loading Events
  • This event has passed.

Ljeto u MSU: Koncert grupe Laibach

15 lipanj, 2019Neprikosnoveno najbolji art rock sastav regije svih vremena – ikone avangardne, čuveni Laibach u sklopu velike europske turneje u Muzeju suvremene umjetnosti 15. lipnja priredit će pravi audio-vizualni doživljaj za sva osjetila.

Laibach (Foto: promo)

Spektakularan koncert Laibacha pratit će kompaktan multimedijalni program koji uključuje otvorenje izložbe fotografija Laibachove turneje po Koreji u suradnji s ljubljanskom Photon galerijom te projekcija filma o Laibachovom prvijencu LP FILM LAIBACH uz gostovanje redatelja IGORA ZUPEA (u 17 i 20.30 sati) te predavanje IVANA MOLEKA „Laibach ironija“ u 18.30 sati.

Osim izložbe fotografija Laibachove turneje po Koreji, koju otvaramo na dan koncerta u 20.30 sati, u Muzeju suvremene umjetnosti moći ćete pogledati i novootvorenu izložbu Sigmara Polkea, jednog od najznačajnijih njemačkih umjetnika druge polovice 20. st., rodonačelnika “kapitalističkog realizma” i europskog pop arta.

Nastavljamo se i s književnim programom, pa će u subotu u 20 sati MSU ugostiti poznatog scenarista i pisca ZORANA LAZIĆA te nagrađivanu mladu književnicu i dramaturginju RUŽICU AŠČIĆ. Oboje autora skloni su nekonvencionalnoj prozi koja stvara začudnu, jezivu i zagonetnu atmosferu. Tako će Lazić govoriti o svom zapaženom, krajnje neobičnom „multimedijskom” romanu “Jednog dana ništa“ (Sandorf, 2018), dok će Aščić predstaviti povijesni roman u nastajanju „Neizmjerno more“ o djevojci koja iz malog hrvatskog mjesta brodom odlazi u Argentinu.

Usto, prije početka koncerta u 21 sat publiku očekuje i performans umjetnice LUANE LOJIĆ pod nazivom WHAT IS SOUND. Riječ je o pitanju „what is Sound?“ koje je ukucano u Google tražilicu i gdje svaki novi tab informacija može postati zvuk. Kakofonija pitanja postupno stvara internetsku kompoziciju s naumom shvaćanja same sebe na nama svakodnevan način: kuckanjem. Paralelno s googlanjem, streama se kompozicijski desktop kroz Facebook live, ispipavajući performativno-zvučni prostor interneta.

Ulaznice za koncert LJETO U MSU: LAIBACH možete kupiti putem sustava Eventim i na recepciji MSU-a od utorka do nedjelje od 11 do 18 sati i subotom od 11 do 20 sati. Broj ulaznica je ograničen, a cijena koncerta plus još 5 dodatnih popratnih programa je 120 kn, a na dan koncerta 150 kn.

Details

Date:
15 lipanj, 2019
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
120kn – 150kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Muzej suvremene umjetnosti
Zagreb,