Loading Events
  • This event has passed.

Ljubavno-politički cabaret – večer slam poezije u Bacchusu

17 prosinac, 2014U srijedu, 17. prosinca, od 20,20 sati u zagrebačkom Bacchus jazz baru na programu je večer slam poezije.

Večer slam poezije
Večer slam poezije

Dođite i poslušajte domaće pjesnike i poetese, koji su već objavljivali i zbirke i CD-e, kako vas zapljuskuju melodioznošću vlastitih stihova, ove nesuđene frontmene, koji su redom: Dejan Inđić, Mario Kovač, Petra Brnardić, Siniša Matasović, Zoran Kelava, Dijana Čurković, Vid Jeraj, Jasmina Šušić, Django Laić, Žarko Jovanovski, Dino Tremens i Zlatko Majsec, uz nemalu pomoć kolega muzikanata: Jošta (kontrabas) i Vida Drašlera (bubnjevi) koji su kao članovi ansambla Kombo proputovali Europu kroz tri turneje, a sa zagrebačkim pjesnicima surađuju od nastupa na međunarodnom Improcon festivalu u Kumrovcu, u kolovozu o.g. Jošt Drašler je član kvarteta Vlatko Stefanovski & Vasko Atanasovski, dok se s kvartetom Cromatik nedavno vratio s kineske turneje. Dotle je, brat mu Vid, ponosni vlasnik solo-albuma ‘Kramljanja’ (Zavod Sploh, 2014.) kojeg se smatra jednim od uspješnijih albuma svog žanra u međunarodnoj konkurenciji.

 

Za ponavljače, slam se služi lingvističkim i logopedskim aparatom u službi proširenja pjesničkog izraza. Uvezen u Hrvatsku prije točno 13 godina zaslugom njemačkih i belgijskih izvođača, danas ima svoju autohton inačicu i sljedbu kroz predstavnike i predstavnice u Zagrebu, Beogradu i Splitu. Članovi nabrojane skupine dosad su nastupali u Njemačkoj, Venezueli, Iranu, SAD, Francuskoj, BiH, Srbiji, te diljem Hrvatske – od Noćne more (OTV) do MSU-a.