Loading Events
  • This event has passed.

Lolita i (The) Lesser Men u KSET-u zagrijavaju za Indirekt 2019.

9 svibanj, 2019U suradnji s KSET-om, u četvrtak 9. svibnja Indirekt na scenu vraća dva stara znanca koje publika nije dugo čula – grupe Lolita i (The) Lesser Men.

Lolita i (The) Lesser Men u KSET-u

(The) Lesser Men su imali kreativnu stanku kako bi poradili na novom albumu koji izlazi na ljeto, dok su dečki iz Lolite nakon više od 3 godine odlučili obrisati prašinu sa svojih instrumenata te zasvirati na našem warm up-u za Indirekt – Music & Art Festival 2019. – gdje su 2013. nastupali na premijernom izdanju festivala.

The Lesser Men sviraju prvi koncert u Zagrebu nakon promocije drugog studijskog albuma “Bedrooms”, koji je, pobravši pozitivne recenzije, izašao za Geenger ujesen 2017. godine. Sintisajzere tretiraju kao gitare, vokale kao bubnjeve i obratno.

Novi album izlazi za nekoliko mjeseci i najavljuje se kao uspinjanje na obiteljsko stablo muzike, provlačenje kroz razgranato šipražje njegovih krošnji, pogled unatrag/ustranu, ustrajno citiranje muzičko-liričkih fraza i njihovo uklapanje u vlastiti imaginarij istovremeno izbjegavajući konceptualno. Početkom svibnja, nekoliko dana prije nastupa u KSETu, album će najaviti i prvi singl s VHS video-materijalom koji potpisuje Ivan Ramljak, za pjesmu “California Dreaming Revisited”.

Lolita je tročlani indie/pop/rock bend iz Koprivnice nastao 2010. godine. Svirala je na Ferragosto Jam #7, 2 puta na RockLive festivalu i na prvom Indirekt festivalu. Otvarala je koncerte Orange Stripsima, Shoot Me Wendy, ESC Life i Nežnom Daliboru. Između 2010. i 2015. godine izdala je 2 albuma i 2 EP-a, nakon čega prestaje s radom. U prvoj polovici 2019. godine, Lolita se ponovno okuplja.

Karte u pretprodaji po cijeni od 30 kn moći ćete kupiti u KSET-u, dok će na dan koncerta biti 40 kn.

Details

Date:
9 svibanj, 2019
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
30kn – 40kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Kset
Zagreb,