Loading Events
  • This event has passed.

Lost Theory, festival pod ličkim nebom, od 15. do 20. kolovoza

15 kolovoz, 2012Na festival dolazi oko 100 izvođača iz cijeloga svijeta, a različiti žanrovi elektronske glazbe odjekivati će s tri pozornice.

Lost Theory

Malo selo Deringaj i ove će godine oživjeti na pet dana u kolovozu, od 15. do 20., kada se održava Lost Theory festival. Ovaj multimedijalni događaj osmislio je tim mladih i kreativnih individualaca iz Hrvatske i Belgije, a ostvaren je uz pomoć radnika iz lokalne zajednice zaposlenih uglavnom preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te uz dobru pomoć volontera iz Hrvatske, ali i drugih zemalja Europe.

Na festival dolazi oko 100 izvođača iz cijeloga svijeta, a različiti žanrovi elektronske glazbe odjekivati će s tri pozornice. „Psy“ pozornica je rezervirana za različite žanrove trance glazbe. Na „Crossover“ pozornici posjetitelji će moći uživati u IDM, dub-step, reggae i drum’n’bass glazbi dok je „Chill-out“ šuma rezervirana za ambijentalnu glazbu za opuštanje.

Zasad potvrđeni izvođači su: HALLUCINOGEN live / HILIGHT TRIBE live / COSMOSIS live + dj set / SHPONGLE dj set / FURIOUS/CRAZY ASTRONAUT live / DERANGO ft. PUROSURPO live / HALLUCINOGENIC HORSES live / TOI DOI live / DARSHAN live / FLYING SCORPIONS live / SQUAREMEAT live / TEXAS FAGGOTT/MANDALAVANDALZ dj / OCELOT live / ADRENAL GLANDS/ZIK live / GROUCH live / YUDHISTHIRA live / FRACTAL COWBOYS live / DIGICULT live / MAKADAM/GOJJA live / ANKUR / EPHEDRIX live / VAL VASHAR / ANOEBIS / BODHISATVA live / SCOPE live / NEMESIS vs OONAH / M-RUN / STEVO + BIOSPHERE, ZION TRAIN, VIBRONICS, TENGRI….

Osim glazbe posjetitelji mogu uživati i u mnogobrojnim dodatnim sadržajima.“Healing area” je dio festivalske lokacije gdje se posjetitelji mogu relaksirati uz masažu, jogu, pilates, reiki… Na istom prostoru održavat će se i kreativne radionice. Festival ima i kino na otvorenom. Tokom dana stručnjaci iz ekologije, samoodrživog razvoja, permakulture i sličnih područja držat će predavanja, a preko noći bit će projekcije dokumentarnih filmova. Ostvarena je i suradnja s Tabor film festivalom koji će jednu večer puštati najbolje svjetske kratke filmove.

Organizatori su mislili i na roditelje koji dolaze s djecom. Tako je  “Growing village” mjesto na kojem se nalazi dječje igralište. Osmišljen je cjelodnevni program i radionice za djecu pod stručnim vodstvom odgajatelja. Osim sadržaja na festivalu nude se i organizirani izleti na različite turističke destinacije Hrvatske…

Festival je ekološkog karaktera, a održava se na imanju s certifikatom četverolisne djeteline. Pri izgradnji su upotrijebljeni isključivo prirodni materijali (drvo, pamuk, užad…), a ove godine uveden je poseban sistem povrata čaša, tako da se ne stvara dodatni otpad koji je inače veliki problem za festivale. Na festivalskom terenu ne prodaju se proizvodi multinacionalnih kompanija, već proizvodi s domaćeg tržišta i od uglavnom malih proizvođača. Svoje proizvode, hranu i piće predstavit će lokalni trgovci i obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva.

PRETPRODAJA ULAZNICA:

Zagreb, Dirty Old shop, Tratinska 22,

Rijeka, Bio Giardin, Krešimirova 26a

Čakovec, Cvjećara Tamara, Park R. Kropeka 1

Zadar, Caffe bar Zodiac, S. Ljubavca 2

Split, Rakijarnica, Dosud 6

Ili na http://www.losttheoryfestival.com/tickets/

Cijena ulaznica raste u 45-dnevnim razdobljima za 10 eura (do 14. svibnja je 525 kn), a pretprodajno mjesto ima slobodu naplate provizije do 3 posto. Pretprodaja traje do 1. kolovoza.

Details

Start:
15 kolovoz, 2012
End:
20 kolovoz, 2012
Cost:
525kn
Event Categories:
,
Event Tags:
, ,