Loading Events
  • This event has passed.

Lovely Quinces na Impulse Festivalu u Rijeci

28 ožujak, 2017Ovoga proljeća, točnije, u utorak, 28. ožujka u 21.30 sati kantautorica Lovely Quinces nastupit će u Tunelu u sklopu četvrtog klupskog glazbenog festivala Impulse, koji tijekom 6 dana trajanja donosi različite, glazbom objedinjene sadržaje, na čak 7 gradskih lokacija. Ulaz na koncert je ‘na šešir’, a broj mjesta ograničen.

Lovely Quinces
Lovely Quinces

Dunja Ercegović, alias Lovely Quinces, prvi je singl objavila na YouTubeu u ožujku 2012. godine pod nazivom “No Room For Us”. Pod istim imenom objavljuje i prviEP u rujnu 2013., a nakon prvog službenog spota (u veljači 2013.) “Wrong House” koji je brzo zaintrigirao domaću publiku, kreće u prve javne nastupe.

 

Iste godine nastupa na čak 36 koncerata: njezine uratke na YouTubeu pogledalo je preko 400 tisuća korisnika, “No Room for Us” ocijenjenje albumom godine u izboru dvadesetak renomiranih hrvatskih glazbenih kritičara.

 

Njezinom uspjehu u prilog ide i to što je u posljednje tri godine dijelila pozornicu sa Kurt Vile & The Violetorsima, Omarom Torrezom, Tame Impalom, Morcheeebom, Robertom Plantom, Giant Sandom, na raznim skupovima i festivalima od SXSW-a, Canadian Music Weeka, Indee Week Toronta, pa do Waves of Viennai sl.

 

U kratkom vremenu koliko je na sceni, Dunja se predstavila s nekoliko klupskih koncerata i američkoj publici, u klubovima u Chicagu, New Yorku, a nastupila je i na Primavera Sound festivalu u Barceloni pred gotovo 5.000 ljudi, kao predizvođačica grupi Giant Sand. U lipnju 2015. izdaje prvi dio albuma “Meet me in Moscow”, u digitalnom izdanju s ukupno pet pjesama, nakon čije objave odlazi na europsku turneju sa Gaint Sandom i Thurstonom Mooreom. U planovima za 2017. naziru se nove europske turneje i objava drugog dijela albuma. Oba EP-a bit će spojena na istoimeni album, “Meet Me In Moscow”, koji će krajem godine biti objavljen na CD-u i LP-u.

 

Impulse festival četvrtu godinu za redom organiziraju Distune promotion u suradnji sa Studentskim kulturnim centrom Sveučilišta u Rijeci.

Details

Date:
28 ožujak, 2017
Time:
21:00 - 23:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Tunel
Rijeka, Hrvatska + Google Map