Loading Events
  • This event has passed.

Lovely Quinces u splitskom Quasimodu, podijelili smo ulaznice

7 prosinac, 2013Lovely Quinces u subotu 7. prosinca nastupa u splitskom Quasimodu. Ravno do dna je podijelio 2 ulaznice.

Lovely Quinces u Quasimodu

Lovely Quinces, pravim imenom Dunja Ercegović, u rekordnom roku osvojila je domaću publiku i medije, a sad je na najboljem putu da isto učini i mnogim državama van naše regije.

“No Room For Us” sadrži, dakako, samo djelić Dunjinog repertoara, ukupno pet pjesama, ali pametno odabranih i snimljenih tako da sadrže esenciju njezinih live nastupa na kojima osvaja glasom, spontanošću i glazbom koja zvuči kao da nije iz ovih krajeva. “Perjanica hrvatskog kantautorskog izričaja”, “jedna od globalno najrazumljivijih glazbenica stasalih ovdje u proteklih deset godina”, “upute su možda jednostavne, ali ne završi svaki recept s ovako odličnim rezultatom” samo su neki od hvalospjeva upućenih Dunji uz napomene da “ovu kantautoricu morate čuti” i da nije teško zamisliti da njezine pjesme “pjeva netko poput Zooey Deschanel u kakvom srcedrapajućem indie filmu”.

Ogroman hype koji je prati u domaćem undergroundu polako se prelijeva van granica Lijepe naše. Samo u listopadu Dunja je nastupila prvo u Beču i Cagliariju, a zatim se uputila i preko oceana, u Kanadu i SAD. Prvi nastup održan je u Chicagu, nakon kojeg je slijedio New York jučer dok je na prošlotjednom koncertu u zagrebačkoj Tvornici kulture rasprodala Mali pogon.

Točan odgovor na pitanje: Kako se zove prvi EP Lovely Quinces? glasi: “No Room For Us”, a po jednu ulaznicu dobile su Izabela Jakaša i Ariana Kun.

Details

Date:
7 prosinac, 2013
Cost:
15kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Quasimodo
Split, Hrvatska + Google Map