Loading Events
  • This event has passed.

Luis Bonilla i Jazz orkestar HRT-a u dvorani Gorgona u MSU

6 studeni, 2019Koncert Louisa Bonille i Jazz orkestra HRT-a iz Jazz ciklusa održati će se u srijedu, 6. studenog u 20 sati u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti.

Luis Bonilla (Foto: promo)

U Jazz ciklus stiže trombonist, skladatelj i dirigent Luis Bonilla i uz Jazz orkestar HRT-a predstavlja svoj glazbeni opus koji donosi dašak njujorškog jazza s latinoameričkim korijenima.

Bonilla dobro je poznat hrvatskoj jazz-zajednici, gdje redovito gostuje kao izvođač i predavač te njeguje sjajne veze s našim glazbenicima. Sada je na redu i cjelovečernji koncert tog kalifornijsko-kostarikanskog trombonista, skladatelja, aranžera i pedagoga, sa Jazz orkestrom HRT-a.

Osim što je član njujorškog Vanguard Jazz Orchestra, kao jazz-glazbenik surađivao je s Tonyjem Bennettom, McCoyem Tynerom, Dizzyjem Gillespieom, Lesterom Bowiem, Tomom Harrellom i Astrud Gilberto, zatim s glazbenicima drugih žanrova te mnogim big bandovima i vlastitim sastavima.

“Nastavljam neprestano učiti i nastojim primijeniti svoju vještinu kako bih bio u mogućnosti stvarati skladbe čiji je smisao razumijevanje i stvaranje jasnog izraza na osoban način sviranja trombona”, rekao je.

Veliko instrumentalno umijeće i sklonost istraživanju najsloženijih izričaja, Bonilla nesebično dijeli s ostalim glazbenicima, uz jedinstveni šarm kojim animira i kolege i publiku.

Venue

Muzej suvremene umjetnosti
Zagreb,