Loading Events
  • This event has passed.

Luka Belani, Jeboton Ansambl, Denis Katanec i Phaneron u Vintage Industrial Baru

18 veljača, 2015Nakon skoro 70 izdanja programa, na red je došao i prvi ‘ištekani’ Good Vibrations. U srijedu 18. veljače u sklopu ovog ‘presedana’ u Vintage Industrial Baru će nastupiti Luka Belani, Jeboton Ansambl, Denis Katanec, te za ovu priliku akustični bend Phaneron.

Good Vibrations u Vintage Industrial Baru
Good Vibrations u Vintage Industrial Baru

Luka Belani, Križevčanin s adresom u Zagrebu, iza sebe ima dva albuma koja su prošla vrlo zapaženo kako kod publike tako i kod kritičara, a nedavno je počeo raditi na svom trećem albumu za kojeg tvrdi da će biti nešto drugačijeg izričaja. Odradio je nekoliko turneja po Europi, a valja istaknuti i nastup na main stageu INmusic festivala. Nakon otvaranja 2. sezone Good Vibrationsa u pratnji benda zajedno sa She Loves Pablom, ovog puta Luka će svoj materijal predstaviti u opuštenijoj solo varijant.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KwgarMytNHc[/youtube]

Jeboton Ansambl je kolektiv bendova: Porto Morto, Spremište, Druker, Antidepresiv, Hren, Lobotomija, a Jeboton ansambl funkcionira kao off projekt sastavljen od njihovih članova. I dok u svojim matičnim bendovima sviraju u manjim brojevima, Jeboton ansambl broji dvanaestak članova – ovisno o izvedbi, fakultetskim obvezama i raspoloženju glazbenika. Za sebe kažu kako su kolektiv uličnih muzičara i zgubidana koji sviraju akustične obrade već gore nabrojenih bendova, u jako pjevanom, lijepom i veselom aranžmanu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cPg-r1gzLfs[/youtube]

Denis Katanec je zagrebački kantautor i pokretačka snaga bendova Felon i Denis Katanec Okanagan LTD. Iza sebe ima album “Jasno, nečujno, a suviše glasno” (Felon), dva eksperimentalna albuma napisana i snimljena u 24 sata “Sveska bijednih I” i “Sveska bijednih II”, te aktualno izdanje u vidu EP-a “Sve moje Laurie” sa bendom DKOKanaganLTD. “. U Vintageu nastupa prvi put i to također u solo varijanti.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wdvdbTnqX4E[/youtube]

Phaneron je akustično-elektronički soul pop/rock bend, koji je nastao krajem 2013. g. kao akustični projekt dvojice prijatelja, Nikole Lugovica (akust. gitara, bass ; ex bend Kanis Mater) i Stefana Nožice (vokal ; bend Penny Lane), koji su nakon par mjeseci probi i sviranja napravili dovoljno materijala za prvi EP “MEMORIES” (možete ga pronaći na FB str.), te su ubrzo nakon toga popunili zvuk benda pomoću svojih prijatelja, današnjih članova: Lucija Sun (vokal, back-vokal), Dino Lujo (elek. gitara), Andrej Tacigin (kahon) i Igor Veber (harmonika). Trenutno su u daljnjem procesu razvijanja zvuka kroz različite glazbene žanrove i elemente, a isto tako rade na novim materijalima.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u9B3ipSo4-w[/youtube]

Nakon koncertnog dijela (a i prije njega te između bendova) glazbu pušta naš DJ Kneža, ovaj put uz asistenciju svima nam dobro znane Dunje Ercegović aka Lovely Quinces u ulozi gosta DJ-a.

 

Upad je 20 kuna, a početak u 20:30 sati.

Details

Date:
18 veljača, 2015
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn20
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Savska 160
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map