Loading Events
  • This event has passed.

Luka Šulić izvodi Vivaldijeva ‘Četiri godišnja doba’ u Lisinskom

5 veljača, 2020



Luka Šulić iz 2Cellosa prvi je glazbenik ikada koji će svirati Vivaldijeva ‘Četiri godišnja doba’ aranžirana za violončelo i orkestar. Koncert će se održati u KD Vatroslav Lisinski 5. veljače 2020. godine s početkom u 20 sati, zajedno s orkestrom. Ulaznice za koncert u prodaji su od utorka, 24. rujna u 10 sati online na www.ulaznice.hr i www.eventim.hr/ te na službenim prodajnim mjestima i blagajni KD Vatroslav Lisinski.

Luka Šulić (Foto: promo)

Luka Šulić jedan je od glazbenika koji uživaju najviše poštovanje na međunarodnoj glazbenoj sceni radi svoje virtuoznosti i strasti koju prenosi na svakom svojem nastupu. Nakon sedam godina turneja po cijelom svijetu kao dio slavnog dua 2CELLOS, Luka Šulić se vraća svojim klasičnim korijenima sa svojim prvim samostalnim albumom za Sony Classical i novi projektom uživo koji će predstaviti diljem svijeta. Zapravo, Luka Šulić bit će prvi glazbenik u povijesti koji će odsvirati Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” za solo violončelo.

Superzvijezda violončela Luka Šulić odabrao je jedan od najslavnijih djela klasične glazbe za svoj prvi samostalni album. Album, dostupan od petka , 25. listopada, dramatična je interpretacija, Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” i prvi kompletni album popularnog ciklusa baroknih koncerata koji su aranžirani za violončelo.

“Vivaldijeva Četiri godišnja doba sam zavolio još kao dijete ”kaže Luka Šulić o svom najnovijem projektu, dodajući “oduvijek sam želio to remek djelo odsvirati na violončelu, a jako volim nove izazove.”

U ovom baroknom remek djelu, Luka Šulić spreman je prkositi očekivanjima i razbiti granice. Iako postoje stotine tradicionalnih snimaka “Četiri godišnja doba”, snimka Luke Šulića bit će prva cjelovita verzija – njegovo mukotrpno djelo – koja ponovno osmišljava sva četiri koncerta Č”etiri godišnja doba” za solistu violončela.

“Četiri godišnja doba iznimno je zahtjevno djelo za violinu, a kamoli za violončelo, stoga je ovo za mene bio dug i težak proces,” kaže Luka. “Pripremao sam se dvije godine, malo po malo, dio po dio. Nadam se da će slušatelji na kraju osjetiti jednako uzbuđenje koje sam ja osjećao stvarajući ovaj album i kreirajući Vivaldijevo remek djelo za violončelo po prvi puta u povijesti.”

Nakon što je u posljednjih nekoliko godina nastupao u najvećim arenama i dvoranama diljem svijeta (od Royal Albert Halla u Londonu do Arene u Veroni, od slavne Sydneyske Opere do Radio City Music Halla u New Yorku i mnogim drugima), pored 2CELLOS projekta Luka je odlučio započeti svoj novi projekt posvećen najutjecajnijim stranicama povijesti klasične glazbe, “Četiri godišnja doba” od Vivaldija, remek djelo u koje se zaljubio još u djetinjstvu i koje je pripremao više od 2 godine u originalnoj verziji za violončelo i orkestar.

Cijene ulaznica:

parter sredina: 345 hrk
parter lijevo / desno: 215 hrk
tribina sredina 1: 285 hrk
tribina lijevo / desno 1: 245 hrk
tribina sredina 2: 245 hrk
tribina lijevo / desno 2: 215 hrk

Details

Date:
5 veljače
Time:
20:00 - 23:30
Cost:
215kn – 345kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Vatroslav Lisinski
Zagreb,