Loading Events
  • This event has passed.

Lust For Youth u Tvornici kulture

5 listopad, 2015Švedski post punk synth trio Lust For Youth nastupit će u Tvornici kulture u ponedjeljak 5. listopada.

Lust for Youth
Lust for Youth

Jednostavno rečeno, “International” Lust For Youtha-a nije prepoznatljiv kao njihov album na prvo slušanje. Prijašnji solo albumi Hannesa Norrvidea pod nadimkom Lust For Youth opisani su kao “mračni, hladni, disonantni, izmučeni, usamljeni i niži od lo-fija”. Pristup “International”-u se drastično promijenio.

 

Skladajući kao trio, uz dugogodišnjeg live suradnika Loke Rahbeka i novog člana benda Malthe Fischera, koji producira i svira gitaru, LFY su zakoračili u potpuno novi teritorij. Rezultat je impresivan. “International” je poletno synth remek djelo u stilu ranog Depeche Modea, Pet Shop Boysa i New Ordera. Norrvideov rad je oduvijek imao pop senzibilitet zakopan duboko u reverbu, ali refreni su okosnica “International”-a, i nema ništa lo-fi u svezi s njim. Ali to ne znači da je album bez čvrstine. Još uvijek se tu nađu introspektivni trenutci, najviše na instrumentalnim dijelovima pjesama “Ultras” i “Basorexia”, koje bude “jutro poslije” usamljenost kakvu je raniji rad LFY-a istraživao.

 

Rahbek kaže “album se nekako dogodio slučajno. Hannes i ja smo pričali o mogućnosti snimanja zajedno samo radi zabave, a Malthe se ponudio pomoći nam snimati. Krenuli smo raditi pjesmu, dvije, ali unutar nekoliko tjedana bilo je očito da ta naša kombinacija djeluje. Malthe je prešao sa snimanja na pridruživanje već nakon prvih nekoliko dana i napravili smo cijelu stvar unazad pola godine, pijući gin i tonic svaki dan u studiju. Vremenski period je bio čudan, svima su se grozne stvari dogodile u životu, pa je rezultat toga bio provođenje mnogih sati u studiju, kao nekakvoj sigurnosnoj zoni.” “Kao što naslov kaže”, dodaje Rahbek, “album se bavi nemilosrdnom, nekad gotovo nehumanom, prirodom putovanja i touranjem benda. Hotelske sobe i kreveti stranaca, droge i klubovi, nemogućnost življenja normalnog života.” Možda im život i je nenormalan, ali ništa im ne bi stajalo bolje; “International” je Norrvideov magnum opus, i sa Fischerovom produkcijom i Rahbekovim vještinama skladanja, potencijal koji je ovaj bend oduvijek pokazivao potpuno se ostvario.

 

Ulaznice po cijeni od 50 kn u prodaju kreću danas i ta cijena ostaje na snazi do 4. rujna. Od 5. rujna do 4. listopada cijena će im iznositi 60 kn, a na dan koncerta 75 kn. Potražite ih na službenim prodajnim mjestima: Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1, Aquarius CD shop, Varšavska 13, Dirty Old Shop, Tratinska 18 i u sustavima Entrio.hr.

Details

Date:
5 listopad, 2015
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn50 – Kn75
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Tvornica kulture
Zagreb, Hrvatska + Google Map