Loading Events
  • This event has passed.

Majke zvijezde ovogodišnjeg Zagreb International Blues Festivala

27 svibanj, 2014Peto izdanje ‘Zagreb International Blues Festivala’ održat će se u pet dana petog mjeseca (27.- 31.5.2014.) na pet zagrebačkih lokacija.

5th Zagreb International Blues Festival

Ove godine, za svoje prvo jubilarno izdanje, festival će imati domaćeg headlinera. Nakon nastupa velikih svjetskih blues imena – Big Daddy Wilson, Zakya Hooker, Charlie Musselwhite, Mountain Man, Candye Kane, Greg Koch – na prethodna četiri izdanja festivala, došlo je vrijeme za po mnogima najbolji hrvatski blues band s pravim blues tekstovima na hrvatskom. A to su Goran Bare i Majke, koji će za peto izdanje zagrebačkog blues festivala prirediti poseban koncert.

Bit će to ekskluzivni unplugged koncert, više od sedam godina nakon sada već kultnog koncerta u zagrebačkoj Tvornici, koji je upravo nominiran za diskografsku nagradu Porin u kategoriji najbolji koncertni album i najbolji video program. No, ovaj će nastup biti drugačiji, opušteniji – po prvi puta u svojoj dugogodišnjoj karijeri, Bare i Majke će zasvirati na Sjedećem koncertu. Ulaznice će biti podijeljene u tri kategorije, ovisno o udaljenosti od pozornice, a ubrzo će se naći u prodaji.

Goran Bare (Foto: Nino Šolić)

Uz cjelovečernji koncert Majki, finalni dan festivala otvorit će svojim nastupima odlični mladi gitarist i kantautor iz Rovinja, Sanjin Banić Bane, koji je prošle godine predstavljao Hrvatsku i Hrvatske blues snage na 30th International Blues Challengeu u Memphisu te duo fenomenalnih glazbenika iz Austrije i Mađarske: Ripoff Raskolnikov i Szabolcs Nagy na gitari odnosno klaviru. Više informacija o cijenama karata i kompletnom programu festivala uskoro.

Program:

Utorak 27.5.2014. Hard Place – Tribute to Buha Day
Srijeda 28.5.2014. Sax! – Novi CRO blues Day
Četvrtak 29.5.2014. Bikers Beer Factory – Memphis Day
Četvrtak 29.5.2014. Blues in School
Petak 30.5.2014. Hard Place – AlbumPromo Day
Subota 31.5.2014. Dvorana SC – Final Day – Goran Bare & Majke, Ripoff Raskolnikov & Szabolcs Nagy, Sanjin Banić Bane

5th Zagreb International Blues Festival organiziraju Hrvatske blues snage, Studentski Centar, Dobri duh rock’n’rolla i Spona.