Loading Events
  • This event has passed.

Mario Rašić Balkan Zoo Ensemble na Artcousticu u Ksetu

28 travanj, 201528. travnja u Ksetu će se održati Artcoustic večer. Nastupit će orijentalni fusion jazz pod okriljem Maria Rašića. Uz pomoć Balkan Zoo Ensemblea nedavno je objavio i svoj drugi autorski album pod istoimenim nazivom ‘Balkan Zoo’. Likovni dio Artcoustica pripada mladom umjetniku Nikici Jurkoviću. Nikica je rođen 1989. godine, završio je Školu za primjenjenu umjetnost i dizajn, a trenutno je student 2. godine grafike na Likovnoj akademiji.

Mario Rašić Balkan Zoo Ensemble
Mario Rašić Balkan Zoo Ensemble

Mario Rašić, jedan od najboljih basista u Hrvatskoj i stalni član grupe Goran Bare & Majke, a u svojoj je karijeri snimio čak 14 albuma za razne izvođače. Kompozicije koje izvodi zajedno sa Balkan Zoo Ensembleom su balansirana fuzija različitih glazbenih stilova sa primjesama „balkanskog“ melosa, kompleksnih ritmova, jazz harmonije i improvizacije. Bend sačinjavaju renominirani hrvatski glazbenici koji su svojim sviračkim umijećem doprinijeli toplom i cjelovitom zvuku benda. Ensemble je osnovan 2012. godine po izlasku prvog studijskog albuma „Milje“. Balkan Zoo Ensemble čine: Viktor Lipić-Lipa (klavijature) jedan je od najcijenjenijh hrvatskih klavijaturista koji bez poteškoća barata raznim glazbenim stilovima. Bogata autorska, studijska i koncertna karijera koju bi bilo teško ukratko predstaviti (Goran Bare & Majke, Trio Livada, Valerija Nikolovska, itd.), Pavle Miljenović (gitara) mladi i perspektivan gitarista aktivan na hrvatskoj jazz sceni. Diplomirao je gitaru na jazz akademiji u Klagenfurtu. Svirao je i surađivao sa svjetskim top glazbenicima kao što su Joe Zawinul, Jeff Berlin, Barry Harris, zatim Žarko Hajdarhodžić (flauta) profesor je flaute na umjetničkoj školi „Franje Lučića“ ali je puno poznatiji po dugogodišnjoj suradnji sa svjetski priznatim lutnjistom Edinom Karamazovom i Miroslav Lehpamer (bubnjevi) surađivao sa mnogim glazbenim imenima poput Natali Dizdar, Ivane i Marije Husar, Sick Swing Orcestra, itd. Pohađao je prestižni njujorški Drummers Collective.

 

Karte možete kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i KSET-u (Unska 3) od 6.4., po cijeni od 30 kn. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosi 45 kn. Studenti uz predočenje X-ice mogu kupiti kartu na ulazu po cijeni od 20kn. Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

Details

Date:
28 travanj, 2015
Time:
20:00 - 23:55
Cost:
Kn20 – Kn45
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Kset
Zagreb, Hrvatska + Google Map