Loading Events
  • This event has passed.

Mark Mrakovčić i Barbari otvaraju novu MIMO sezonu u MSU-u

11 listopad, 201511. listopada 2015. održava se 1. MIMO koncert treće sezone u Muzeju suvremene umjetnosti uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i MIMO Youtube kanalu. Počinje nova sezona MIMO projekta koji treću godinu zaredom predstavlja kvalitetnu, autentičnu i originalnu domaću glazbenu scenu koja uspješno prati europske trendove te potiče i podupire ovo stvaralaštvo s ciljem povećanja njegove vidljivosti i kontinuiranog razvoja.

Mark Mrakovčić
Mark Mrakovčić

Na prvom koncertu treće MIMO sezone, 11. listopada u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti nastupit će Mark Mrakovčić, zagrebački glazbenik i producent širokih stilskih interesa, te istarski autorski alternativni indie rock sastav Barbari koje predvodi gitaristica i pjevačica Barbara Munjas.

 

Mark Mrakovčić je izniman zagrebački glazbenik, producent i snimatelj. Kao producent i snimatelj radio je s izvođačima kao što su Lovely Quinces, J.R.August, Nina Romić, Irena Žilić, Sabina Herman, Mašinko, Kurve, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Them Moose Rush, ESC Life. Uz to, Mark je surađivao na nekoliko predstava i sinkronizirao animirane filmove. Mrakovčić je i osebujni kantautor koji u svojim pjesmama više ide na Lo-fi zvuk. Na MIMO koncertu će predstaviti projekt koji razvija od svoje trinaeste godine, danas u obliku tria Mark Mrakovčić (Tony Mrakovčić na bubnju, Ivan Vondraček na klaviru i Mark Mrakovčić na vokalu i gitari). Bend, osim što izvodi Markove, radi i svoje stvari u najrazličitijim stilovima koji se protežu od laganog akustičnog folka do žestokih frenetičnih riffova i kombinacije crtičkih temica i apokaliptičnog rocka.

Barbari (Foto: Ira Tomić)
Barbari (Foto: Ira Tomić)

Barbari su istarski sastav koji svira autorski alternativni rock, a predvodi ih bivša prateća vokalistica grupe Gustafi, Barbara Munjas. Barbari postoje od 2013. godine, ali nikako se ne može reći da su “novi” po glazbenom iskustvu, obzirom da se redom radi o iskusnim glazbenicima (Alen Bernobić – bas gitara, Barbara Munjas – vokal i gitara, Dino Kalčić – gitara, Ivan Benažić Benza – gitara, Goran Salvi – bubnjevi) . Ono što Barbara danas radi drugačije je od onoga što ju je okruživalo u Gustafima. Njezina je glazba okrenuta prema rock maniri, garažnom zvuku s bendovskim pristupom. Sa vjetrom u leđa, na krilima odličnih recenzija debi albuma „Monfiorenzo underground“, godinu dana kasnije, početkom prosinca 2014.godine, Barbara i Barbari izbacuju drugi album naslova „Santa Barbara“. Uslijedile su i opet odlične kritike.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Details

Date:
11 listopad, 2015
Time:
20:00 - 22:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Muzej suvremene umjetnosti
Zagreb, Hrvatska + Google Map