Loading Events
  • This event has passed.

Marko Brecelj u istom danu daje dva koncerta u zagrebačkom MM-u – ‘Publici budućnosti’ i ‘U penziji’

5 ožujak, 2016U subotu, 5. ožujka, u MM-centru zagrebačkog SC-a Marko Brecelj održat će dva različita, ali i slična nastupa: ‘Publici budućnosti’, za djecu, počinje u 18:00 h, ‘U penziji’, za odrasle, u 21:00 h.

Marko Brecelj - Autoportret 'Markorolada'
Marko Brecelj – Autoportret ‘Markorolada’

Nakon redovne subotnjojutarnje javne vježbe žicanja na koperskoj tržnici Marko Brecelj (sam svoj roadie i tonac) će izvršiti poslijepodnevno-večernju prijateljsku ofenzivu na Zagreb i to s dvije različite, ali i slične priredbe u MM-centru SC-a.

 

U 18:00 sati na rasporedu je nastup imenovan „Publici budućnosti“ (oko 60 min.), namijenjen ponajprije djeci, a u 21:00 sati priredba „U penziji“ (oko 120 min.), namijenjena ponajprije starijima od 16 godina, publici prošlosti i sadašnjosti. Poklonici i znatiželjnici svih uzrasta dobro su došli na oba programa.

 

„Publici budućnosti“, Breceljevim riječima: „Besplatni multimedijski performirani i agitacijski kulturno obrazovni program za naprednu djecu koja mogu doći i bez pratnje roditelja.

 

Program:

 

1. Uvod: predstavljanje, tko sam Marko Brecelj, i što mogu očekivati od kratkog programa; 5 min. s protirokovalnikom (protivrukovaonikom).

 

2. Akustični kantautor: sjedi na stolcu koji je na stolu, djeca i drugi konzumenti programa trebaju prići što bliže izvoru zvuka, odnosno nastupajućemu. Pjesme: „Naše malo dijete“, „Biosi“, „Parada“ (s video projekcijom prijevoda). Sve pjesme izvest ću s 30 do 60 sekundnim objašnjenjima. 10 min.

 

3. Žicanje: performirano predavanje o žici, demonstracija rezanja žice, odnosno proizvodnje turističkih suvenira i pokušaj izvođenja škole dodirivanja i rezanja. 10 min.

 

4. Elektroakustični kantautor: stoji na podu među zvučnicima, pjeva u mikrofon, iza njega pojačalo na stolcu. Pjesme: „Trotoari“, „Radojka“ (s video projekcijom nadnatpisa), „Kod Ljube Trovača“. Sve pjesme izvest ću s 30 do 60 sekundnim objašnjenjima. 10 min.

 

5. Komentirana video projekcija sa snimanja filma „Brojanje u jesen“ („Štetje v jeseni“, izveden 15. prosinca 2015.). 5 min.

 

6. „Svuda ljudi, svuda zastave“, otpjevanootplesana bjelačka duhovna pjesma s mikrofonom bubicom. 3 min.

 

7. Škola aplauza Zlatnog doba: uključuje grupno puhanje balona zlatne boje i nešto (vidjet ćete što) s EU NATO žicom. 5 min.

 

8. Aplauz Zlatnog doba – najviše 5 sekundi

 

Izmjene programa moguće. Od odraslih bez vlastite ili posuđene djece tražimo 15 kn.“

 

Nakon stanke, večernji dio subotnje prijateljske ofenzive nastavlja se i zaključuje multimedijskom agitkom „U penziji“, namijenjenoj publici sadašnjosti i prošlosti (16+). Sadržaji su slični, ali različiti.

 

„Parada“, II. Gimnazija, Maribor, 2015.:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YBfEGHBfN_s[/youtube]

 

Marko Brecelj: „Dvosatna multimedijska performirana koncertna agitka za radoznale, imućne (30 kn) i izdržljive sadrži akustični i elektroakustični kantautorski dio, pjevano plesani niz bjelačkih duhovnih pjesama uz pomoć štapa, komentirane projekcije svježeg mekog terorizma, izložbu Palmodara (kalendara sa palmama), demonstraciju uz dijeljenje granične žice rezalice i čašćenje prisutnih istarskim refoškom, malvazijom i tolminskim sirom. Na kulturnom događaju koji omogućuju i Ustanova nevladinih udruga polja mladih Pohorski bataljon i Društvo prijatelja umjerenog napretka, velikodušnima ćemo darivati DVD „Samospevi“ koji je prikladan za izbacivanje gostiju iz kuće.“

 

Ulaz na program „Publici budućnosti“ je slobodan za djecu i njihove roditelje/pratitelje. Za odrasle bez djece naplaćuje se 15 kn. Ulaz na program „U penziji“ stoji 30 kn.

Details

Date:
5 ožujak, 2016
Time:
18:00 - 23:55
Cost:
Free – Kn30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

MM Centar
Zagreb, Hrvatska + Google Map