Loading Events
  • This event has passed.

Massive Dub Attack: Dubble, Tiberias Towa, Homegrown Sound i Digitron

27 svibanj, 2017Autonomni kulturni centar Attac u subotu 27. svibnja priređuje Massive Dub Attack party za sve ljubitelje DIY ozvučenja. Bassno i posve jasno ispred velika zvučna zida prvih balkanskih dub militanata, uz gostovanja iz Engleske i lokalnu podršku.

Massive Dub Attack
Massive Dub Attack

Večer će započeti Homegrown Soundom koji je osnovan 2011. godine kada je prvi put nastupao u Mastersu na tadašnjem Bass Masters programu (današnji reggae utorak). Uz redovne setove počeo je i organizirati Roots to Dub(step) večeri u Attacku koje su prerasle u Just Dubwise koji se održava i danas. Tokom godina ugostili su O.B.F. sound system, Iron Dubz, Riddim Tuffa, Haspar, Vibronics, a planovi za budućnost nikada se ne prestaju kuhati. 2016. je bitna godina jer se soundu kao MC pridružila Mia koja svojim vokalom dodatno oplemenjuje selekciju, a započeo je i rad Just Dubwise radio emisije na radio Attacku.

 

Tiberias Towa Sound System je osnovan 2010. u Veroni. Sastoji se od pet članova, od kojih su tri selektora (Isaiah P, Jack Mystikal and THCiccios) i dva producenta (MGDK and Kilimanzion). Njihov glazbeni izričaj varira od starog rootsa, preko UK duba pa sve do najmodernijih digitalnih dubova koji ih i inspiriraju za njihovu glazbenu produkciju.. Kroz svoji uporni i konstantni rad u studiu stvorili su i prepoznatljiv zvuk pa se time proširilo i ime Tiberias Towa po cijeloj Europi. To im je omogučilo nastupe po Francuskoj, Njemačkoj, Austriji, Švicarsko i Sloveniji, a ovom prigodom dolaze i u Hrvatsku.

 

Dubble su nastali raspadom Radikal Dub Kolektiva kao duo koji donosi eksplozivnu kombinaciju duba i elektronike, miksajući teške bassove s analognim sintovima, melodikom, ugodnim vokalima, stvarajući neobičnu zvučnu kulisu orginalnog pristupa sviranju duba. Na vlastitom labelu, Dub Tunnel Records, su izdali četiri izdanja na 10” vinilu, a na izdanjima su surađivali sa vokalima kao štu su Echo Ranks, Molara, Danman i velikanom reggae scene, Earl 16-om. Njihovo prvo izdanje, “Freedom Fighter” sa Echo Ranksom, je vrtio i veliki Jah Shaka na svojem sound systemu.

 

I za kraj Digitron sound system, prvi balkanski sound koji već čitavo desetljeće razvaljuje Zagreb i sve ostale gradove diljem Europe. Ove godine su bili vrijedni pa su nam zakuhali čak 2 izdanja, 7” sa Dan I-em na njemačkom Lion’s Den labelu i Dub Swap EP sa Brainless soundom za francuski ODG label. Nakon meksičke turneje, dečki su spremni za još jedan session kojim će kao i uvijek prodrmati Mediku do temelja svojom teškom dub selekcijom.

 

Ulaznice se mogu kupiti na ulazu kluba po cijeni od 40,00 kn. Ulaz limitiran.

Details

Date:
27 svibanj, 2017
Time:
23:00 - 23:55
Cost:
Kn40
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

AKC Attack
Zagreb, Hrvatska + Google Map