Loading Events
  • This event has passed.

Matanićev ‘Egzorcizam’ gostuje u zagrebačkom HNK-u

11 lipanj, 2017Na zagrebačkoj sceni gostovat će u nedjelju, 11. lipnja Istarsko narodno kazalište iz Pule s predstavom Dalibora Matanića ‘Egzorcizam’.

'Egzorcizam' (Foto: Hassan Abdelghani)
‘Egzorcizam’ (Foto: Hassan Abdelghani)

Ta, vele, uzbudljiva i beskompromisna predstava donosi na scenu sudbinu mlade djevojke Maše Artuković za koju se sumnja da bi mogla biti opsjednuta sotonom. Oko nje se okupljaju Svećenik, posrnuo u vjeri koji kani napraviti vlastiti egzorcizam, psihijatrica Sofija, izrazito netrpeljiva prema religiji, Lidija, novinarka konzervativne televizije, njezin snimatelj Boris te Mašina sestra Vera, obuzeta vjerskim fanatizmom. Podrum sestara Artuković postaje zona obračuna u kojemu se isprepliću međusobni stavovi i uvjerenja, a na površinu izviru mračne tajne protagonista. I dok se sotona osnažuje hranjen njihovom nesrećom, likovi će morati duboko uroniti unutar sebe ne bi li se pročišćeni uhvatili ukoštac sa zlim silama.

 

Predstava u režiji i dramaturgiji Dalibora Matanića secira današnje vrijeme u kojemu se društvo sve više udaljava od etike i humanih principa te zagovara traganje za vlastitom iskrenošću i prikupljanjem snage za pokajanje i oprost. „Egzorcizam“ je već na pulskoj premijeri izazvao prave ovacije, uz pohvale cijelom ansamblu na čelu s mladom Nikom Ivančić.

 

U predstavi nastupaju: Nika Ivančić kao Maša Artuković, Helena Minić Matanić kao Vera Artuković, Senka Bulić kao psihijatrica Sofija, Lana Gojak kao novinarka Lidija Arežina, Janko Popović Volarić kao svećenik Viktor Supilo, Marko Braić kao snimatelj Boris.

 

Posrijedi je prvo zagrebačko gostovanje „Egzorcizma“.

 

Početak predstave je u 19.30, a ulaznice stoje 75 kn.

Details

Date:
11 lipanj, 2017
Time:
19:30 - 22:00
Cost:
Kn75
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Hrvatsko narodno kazalište
Trg Maršala Tita
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map