Loading Events
  • This event has passed.

Mauve Lunel, Ohnokono i Porto Morto na MIMO-u u MSU-u

7 lipanj, 2015Medijski Inventar Muzičkih Originala i ove nedjelje donosi novu porciju autentične domaće glazbe uz gošću iz Francuske. Glazbenica Mauve Lunel, koprivničanin Ohnokono i zagrebački bend Porto Morto nastupit će u nedjelju, 7. lipnja u 20 sati u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti.

Mauve Lunel, Ohnokono i Porto Morto na MIMO-u u MSU-u
Mauve Lunel, Ohnokono i Porto Morto na MIMO-u u MSU-u

Uz koncert u izravnom prijenosu Prvog programa Hrvatskog radija te video stream na mimo.com.hr, publika će i ovoga puta imati priliku poslušati razgovor s glazbenim stručnjacima i kreativnim menadžerima koji uživo komentiraju gostujuće sastave i glazbu koju stvaraju. Gosti komentatori će ovoga puta biti Karmen Krasić Kožul (ispred kreativne agencije Lab 852), Edo Plovanić (kreativni producent i jedan od osnivača glazbenog portala Muzika.hr) i Branko Kostelnik (glazbenik, publicist, producent i voditelj Odjela za programsko – izložbenu djelatnost u MSU-u).

 

Mauve Lunel je odrastala u obitelji kreativaca koji se bave grafičkim umjetnostima i tekstilnim dizajnom. Stoga, nije čudno da svoju glazbu, svoj glas i poeziju, želi nesebično podijeliti s ljudima. Njezine pjesme su soundtrack skitnice koja je posljednjih godina lutala od Montreala preko Pariza do New Delhija. Ohnokono i Mauve Lunel će tijekom glazbene rezidencije u Sisku proizvesti novu koautorsku glazbenu suradnju koju će prezentirati na MIMO-u.

Mauve Lunel
Mauve Lunel

Koprivničanin Konrad Mulvaj bio je basist kultnog sastava Overflow, a predstavit će nam se (po vlastitom opisu) kao “one-man-army” pod pseudonimom Ohnokono. Nekadašnji punk-rocker se, naime, od bendovskog angažmana i teške distorzije okrenuo za 180 stupnjeva da bi uplovio u solističke electro vode i pritom pokazao da mu je višegodišnje iskustvo sviranja u “živom” bendu donijelo kvalitetnu podlogu za smisleno eksperimentiranje i stvaranje sofisticirane klupske glazbe, istovremeno plesne i atmosferične. Tako je, u praksi, uspio potvrditi svoju tezu da “kompjuter može zamijeniti bilo koji tradicionalni instrument”, ali to zahtjeva pripremu, vještinu, vježbe i znanje. Ohnokono će vam sve nabrojeno demonstrirati na MIMO koncertu i to dvostruko jer će nastupiti i solo i – ekskluzivno – u suradnji s Mauve Lunel!

 

Porto Morto je jedan od onih mladih bendova o kojima ne znate ništa, iako u raznim reinkarnacijama postoji već dugi niz godina. Oni djeluju u nekoj svojevrsnoj poluilegali te izrone tek kada im se ukaže prilika za svirku. Članovi tog benda svojim glazbeno-vizualnim radom odbijaju bilo kakve žanrovske podjele i ograničenja, a publika ih dočekuje kao pozitivno osvježenje na domaćoj sceni. Pjesme stvaraju spontano i kroz praksu razvijaju svoj pristup “da na snimanje ne dolaze dionice koje se trebaju snimiti, nego ljudi koji žele nešto snimiti i imaju neku ideju oko pjesme i oko onoga što žele u nju dati te onda svi koji se zateknu na snimanju – sudjeluju u tom kreativnom autorskom procesu”. Nedavno su, baš kao i Ohnokono, dobili priliku sudjelovati u kazališnim projektima pa će zasigurno biti zanimljivo doživjeti njihovu scensku izvedbu na pozornici Gorgone.

 

Nakon koncerta u nedjelju slijedi veliki party za muzičare, promotore, novinare, producente i posjetitelje, a sve pod dirigenskom iglom DJ Venoma.

 

Cijena ulaznice je 20 kn (za srednjoškolce 10 kn) od čega je 75 % namijenjeno izvođačima, a 25 % za organizaciju budućih koncerata.

Details

Date:
7 lipanj, 2015
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
Kn10 – Kn20
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , , ,

Venue

MSU – Dvorana Gorgona
Zagreb, Hrvatska + Google Map