Loading Events
  • This event has passed.

Mauve Lunel, Ohnokono i Porto Morto na MIMO-u u MSU-u

7 lipanj, 2015Medijski Inventar Muzičkih Originala i ove nedjelje donosi novu porciju autentične domaće glazbe uz gošću iz Francuske. Glazbenica Mauve Lunel, koprivničanin Ohnokono i zagrebački bend Porto Morto nastupit će u nedjelju, 7. lipnja u 20 sati u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti.

Mauve Lunel, Ohnokono i Porto Morto na MIMO-u u MSU-u
Mauve Lunel, Ohnokono i Porto Morto na MIMO-u u MSU-u

Uz koncert u izravnom prijenosu Prvog programa Hrvatskog radija te video stream na mimo.com.hr, publika će i ovoga puta imati priliku poslušati razgovor s glazbenim stručnjacima i kreativnim menadžerima koji uživo komentiraju gostujuće sastave i glazbu koju stvaraju. Gosti komentatori će ovoga puta biti Karmen Krasić Kožul (ispred kreativne agencije Lab 852), Edo Plovanić (kreativni producent i jedan od osnivača glazbenog portala Muzika.hr) i Branko Kostelnik (glazbenik, publicist, producent i voditelj Odjela za programsko – izložbenu djelatnost u MSU-u).

 

Mauve Lunel je odrastala u obitelji kreativaca koji se bave grafičkim umjetnostima i tekstilnim dizajnom. Stoga, nije čudno da svoju glazbu, svoj glas i poeziju, želi nesebično podijeliti s ljudima. Njezine pjesme su soundtrack skitnice koja je posljednjih godina lutala od Montreala preko Pariza do New Delhija. Ohnokono i Mauve Lunel će tijekom glazbene rezidencije u Sisku proizvesti novu koautorsku glazbenu suradnju koju će prezentirati na MIMO-u.

Mauve Lunel
Mauve Lunel

Koprivničanin Konrad Mulvaj bio je basist kultnog sastava Overflow, a predstavit će nam se (po vlastitom opisu) kao “one-man-army” pod pseudonimom Ohnokono. Nekadašnji punk-rocker se, naime, od bendovskog angažmana i teške distorzije okrenuo za 180 stupnjeva da bi uplovio u solističke electro vode i pritom pokazao da mu je višegodišnje iskustvo sviranja u “živom” bendu donijelo kvalitetnu podlogu za smisleno eksperimentiranje i stvaranje sofisticirane klupske glazbe, istovremeno plesne i atmosferične. Tako je, u praksi, uspio potvrditi svoju tezu da “kompjuter može zamijeniti bilo koji tradicionalni instrument”, ali to zahtjeva pripremu, vještinu, vježbe i znanje. Ohnokono će vam sve nabrojeno demonstrirati na MIMO koncertu i to dvostruko jer će nastupiti i solo i – ekskluzivno – u suradnji s Mauve Lunel!

 

Porto Morto je jedan od onih mladih bendova o kojima ne znate ništa, iako u raznim reinkarnacijama postoji već dugi niz godina. Oni djeluju u nekoj svojevrsnoj poluilegali te izrone tek kada im se ukaže prilika za svirku. Članovi tog benda svojim glazbeno-vizualnim radom odbijaju bilo kakve žanrovske podjele i ograničenja, a publika ih dočekuje kao pozitivno osvježenje na domaćoj sceni. Pjesme stvaraju spontano i kroz praksu razvijaju svoj pristup “da na snimanje ne dolaze dionice koje se trebaju snimiti, nego ljudi koji žele nešto snimiti i imaju neku ideju oko pjesme i oko onoga što žele u nju dati te onda svi koji se zateknu na snimanju – sudjeluju u tom kreativnom autorskom procesu”. Nedavno su, baš kao i Ohnokono, dobili priliku sudjelovati u kazališnim projektima pa će zasigurno biti zanimljivo doživjeti njihovu scensku izvedbu na pozornici Gorgone.

 

Nakon koncerta u nedjelju slijedi veliki party za muzičare, promotore, novinare, producente i posjetitelje, a sve pod dirigenskom iglom DJ Venoma.

 

Cijena ulaznice je 20 kn (za srednjoškolce 10 kn) od čega je 75 % namijenjeno izvođačima, a 25 % za organizaciju budućih koncerata.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Details

Date:
7 lipanj, 2015
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
Kn10 – Kn20
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , , ,

Venue

MSU – Dvorana Gorgona
Zagreb, Hrvatska + Google Map