Loading Events
  • This event has passed.

Mayales i Trees Of Maine otvaraju novu sezonu MIMO-a u dvorani Gorgona MSU-a

8 listopad, 2017Pod egidom ‘Dreampop jučer, danas, sutra’ prvi koncert pete MIMO sezone održat će se 8. listopada u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming.

Mayales i Trees Of Maine na MIMO-u
Mayales i Trees Of Maine na MIMO-u

Početak još jedne sezone ispunjene najboljom domaćom glazbom obojan je u indie dreampop. Večer će otvoriti Valdet Luboteni, kantautor iz Labina, svojim projektom Trees Of Maine, a nakon toga će na pozornicu Gorgone stati omiljeni zagrebački bend Mayales.

 

Mayales – Bend koji smo zavoljeli još u prošlom stoljeću, nakon gotovo desetljeća stanke i prvog “Svima Želim Raj za Sve”, vraća se hvaljenim albumom “2” koji je ubrzo nagrađen i Porinom. Trećim albumom “Simbol za Sunce” koji je obilježio 2017.g. Mayales počinju sve više naginjati modernom dreampop izričaju pomiješanom s psihodeličnim pop-rockom kojim će obasjati početak još jedne sezone projekta MIMO.

 

Trees Of Maine – U šumama savezne države Maine izgubio se inače rođeni Istranin Valdet Luboteni. Svojim solo indiedreampop projektom obišao je više-manje cijelu Europu, a petu sezonu projekta MIMO krstit će pjesmama sa svojeg posljednjeg i drugog, još nenapisanog albuma.

 

Peta sezona MIMO-a drži se istog koncepta, druženje je jedanput na mjesec (nedjeljom) od listopada 2017. do lipnja 2018. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, te na svakom od osam koncerata u sezoni predstavljamo dva izvođača, koji su odabrani prema trima osnovnim kriterijima: kvaliteti, autentičnosti i nedovoljnoj zastupljenosti u javnosti. “Kako bismo publici što bolje predstavili glazbenike, tijekom koncertne stanke razgovaramo sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, izvođače te scenu općenito”, poručuju iz direkcije MIMO-a.

 

Koncerti imaju izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija i video live stream na www.mimo.com.hr i Mimo facebook stranici. Posebnom ugođaju na koncertima pridonosi amfiteatarski oblik dvorane koji posjetiteljima omogućuje nesmetano praćenje procesa stvaranja glazbe uz kristalno čist 3D zvuk.

 

MIMO su pokrenuli udruga ViBRa, platforma Free Stage i HRT zbog zajedničke težnje pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju Zagreb, a projekt podupire HDS (Hrvatsko društvo skladatelja) i Ministarstvo kulture Republike Hrvatsk

Venue

Muzej suvremene umjetnosti
Zagreb, Hrvatska + Google Map