Loading Events
  • This event has passed.

Mayales na Trsatskoj Gradini

17 kolovoz, 201317. kolovoza Mayales nastupa na Trsatskoj Gradini u Rijeci.

Mayales (Foto: J. Klarić)

U dugačkom nizu velikih glazbenika koji su se popeli na pozornicu jedinstvene Trsatske Gradine došao je red i na velike ovogodišnje povratnike, grupu Mayales koja je otvorila prepun festival Terraneo u Šibeniku. Bend je iznimno ponosan na prilici nastupati 17. kolovoza na ovome karizmatičnom mjestu idealnom za nastavak serije koncerta kojom od travnja predstavljaju svoj nagrađivan i hvaljen povratnički album ‘2’.  Isti je album nedavno baš u Rijeci nagrađen Porinom za najbolji domaći album u 2012. godini (zajedno sa još dva osvojena Porina za alternativni album te produkciju koju potpisuje Coco Mosquito iz Jinxa) čemu je prethodio unisoni val odličnih kritika za pomalo neobičan i eksperimentalan materijal.

Između 12 slojevitih pjesama provlači se nit koja igra na pažnju slušača tijekom predstavljanja sanjivog pop rocka – a koji traži svoju adekvatnu kulisu u živoj izvedbi.

Gostovanje Mayalesa na Trsatu ujedno je i svojevrsni povratak benda na Kvarner nakon više od 15 godina koliko je prošlo od zadnjeg nastupa. Tada je Mayales predstavljao klupsku funk atrakciju i prethodnike autohtonog izričaja jedne nove generacije glazbenika (Yammat, Detour, Jinx,…). Prvi album benda, Svima želim raj za sve iz 1999. godine, osvaja čak 6 nominacije ujedno i Porin za najbolju instrumentalnu izvedbu.

Za sljedeći album trebalo je pričekati čak 13 godina i dočekati gotovo nevjerojatni žanrovski obrat koji ispočetka, u nekoj nenametljivoj maniri, preispituje domaću glazbenu scenu i sugerira neka nova rješenja.

Details

Date:
17 kolovoz, 2013
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Trsatska Gradina
Rijeka, Hrvatska + Google Map