Loading Events
  • This event has passed.

Mayales u KSET-u

28 ožujak, 2019Poznata zagrebačka skupina Mayales vraća se u četvrtak, 28. ožujka u KSET. Ususret koncertu objavili su novi singl “Most” koji je sniman na live sessionu u Katranu prošle godine.

  • 3
    Shares
Mayales (Foto: promo)

Mayales je glazbena družina koja svoj prvi nastup bilježi 1993. godine. U svojih 25 godina postojanja bend Mayales je snimio tri albuma – “Svima želim raj za sve” (1999), “2” (2012) i “Simbol za sunce” (2017). Sva tri albuma kritika je uvrstila u najbolje hrvatske albume, nagradila ih Porinima te opisivala kao originalne, uvijek kvalitetne i nevjerojatno ambiciozne. Svaki album Mayalesa sa sobom nosi novi zvuk i izazove, ali i mnogoljudni bend koji je u stanju uživo prenijeti svaki filigranski detalj s njihovih albuma zbog kojih je Mayales postao toliko prepoznatljiv i istaknut na domaćoj sceni.

Mayales predvode Petar Beluhan i Vlado Mirčeta, ujedno i većinski autori njihovih pjesama. Na posljednjem albumu autorski sudjeluje i Luka Geček, gitarist koji se bendu priključuje 2012. godine. Posljednja inkarnacija benda, kojom predstavljaju hvaljeni i nagrađivan album “Simbol za sunce”, okuplja osam vrsnih glazbenika, između ostalih i najtraženije hrvatske producente Juru Ferinu (klavijatura) te Pavla Miholjevića (gitara), ali i Edija Grubišića Cipla (bubanj), Nikolinu Kovačević (vokal) te Ronija Nikolića (bas).

Glazbu Mayalesa nemoguće je smjestiti samo u glazbene okvire popa ili roka. U svojoj autorskoj lucidnosti i vječnom eksperimentiranju Mayales se doticao raznih izazova i smjerova poput psihodelije, retro popa, dream popa, countryja, ali i funka odnosno jazza na početku svoje karijere.

Karte po pretprodajnoj cijeni od 40 kn mogu se nabaviti u KSET-u i Dirty Old Shopu dok će na dan koncerta cijena porasti na 50 kn.

  • 3
    Shares

Details

Date:
28 ožujak, 2019
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
40kn – 50kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Kset
Zagreb,
  • 3
    Shares