Loading Events
  • This event has passed.

Međunarodna premijera filma ‘Moj dida je pao s Marsa’

21 ožujak, 2019Dugoočekivani hrvatski znanstveno fantastični film za djecu, ‘Moj dida je pao s Marsa’ nakon međunarodne premijere i projekcija na uglednim festivalima u Belgiji, Kanadi i Švedskoj pred domaću kino publiku stiže 21. ožujka.

  • 6
    Shares
‘Moj dida je pao s Marsa’

Hrvatski znanstveno-fanstastični film za djecu, “Moj dida je pao s Marsa” ovog će tjedna imati međunarodnu premijeru na 22. izdanju FIFEM Festival International du film pour enfants, u Montrealu . FIFEM-ov bogati filmski program usmjeren je na stimulaciju dječje radoznalosti, promoviranje kritičkog mišljenja i informirani dijalog, a “Dida” je jedan od osam naslova u njegovoj službenoj konkurenciji.

U istom tjednu film će se naći i u službenoj konkurenciji na drugom kraju svijeta, onoj JEF festivala, programski usmjerenog na širenje perspektiva djeci i mladima, a koji u Antwerpenu i još pet begijskih gradova traje do 10. ožujka.

Prvi dio svoje međunarodne turneje, “Dida” će zaključiti koncem ožujka na festivalu čije je cijelo ovogodišnje izdanje inspirirano djelovanjem Grete Thunberg i drugih mladih aktivista, te posvećeno budućnosti. Riječ je o ključnom filmskom festivalu nordijskih zemalja, BUFF u Malmöu.

Ususret domaćoj publici “Moj dida je pao s Marsa” stiže već 5. ožujka u sklopu 7. međunarodne revije filmova za djecu u Čakovcu, dok će nakon pretpremijernih projekcija u multipleksima od 16. ožujka, u kina diljem Hrvatske stići – 21. ožujka.

Fantastična avantura djevojčice Une i robota Dode koji imaju manje od 24 sata da spase njezinu djelomično vanzemaljsku obitelj, nastala je prema motivima priče Moj dida je vanzemaljac Irene Krčelić, scenarij za film su napisali Pavlica Bajsić i Branko Ružić, a režiju potpisuje višestruko nagrađivani autorski dvojac Dražen Žarković i Marina Andree Škop.

U glavnim su ulogama 12-godišnja debitantica Lana Hranjec te (glasom) jedan od najnagrađivanijih hrvatskih glumaca Ozren Grabarić, a uz njih igraju i proslavljeni norveški glumac Nils Ole Oftebro, slovačka komičarska zvijezda Petra Polnišova, Frano Mašković te mlade hrvatske glumačke nade Alex Rakoš, Sven Barac, Tonka Kovačić, Lucija Šango…

Direktor fotografije filma je Sven Pepeonik, scenografkinja Petra Kriletić, kostimografkinja Zorana Meić, skladatelj Stein Berge Svendsen, a montažerka Marina Andree Škop.

Film su producirale *Darija Kulenović Gudan* i *Marina Andree Škop *iz zagrebačkog Studija dim s partnerima iz još 6 europskih zemalja: Hrvatskom radiotelevizijom, luksemburškim Wady Filmsom, norveškim Filmbinom, češkim MasterFilmom i MagicLabom, slovačkom Artilerijom, slovenskim Senca Studiom i Art Rebel 9 i bosanskohercegovačkom Fabrikom, a potporu su mu pružili i Hrvatski audiovizualni centar, MEDIA program Europske Unije, Film Fund Luxembourg, Norwegian Film Institute, Filminvest,Czech Film Fund, Slovak Audiovisual Fund, Slovenian Film Centre i Fond za kinematografiju Sarajevo, a distribuira ga 2iFilm.

  • 6
    Shares

Details

Date:
21 ožujak, 2019
Time:
20:00 - 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, ,

Venue

Više lokacija u Zagrebu
Zagreb, Hrvatska
  • 6
    Shares