Loading Events
  • This event has passed.

Medunjanin i Stefanovski zvijezde 8. OFF-a u Šibeniku

17 srpanj, 2014Prvakinja sevdaha Amira Medunjanin i ponajbolji svjetski jazz/rock gitarist Vlatko Stefanovski nositelji su ovogodišnjeg OFF festivala, koji će, od 17. do 19. srpnja, biti održan na Trgu Ivana Gorana kovačića u Šibeniku.

Amira Medunjanin (Foto: Zoran Stajčić)

Amira Medunjanin i njezin trio otvorit će OFF 17. srpnja, kada će nastupiti i dva vrhunska blues gitarista – Ian Siegal iz Velike Britanije i Talijan Mike Sponza. O kakvoj je kvaliteti riječ, potvrđuje i činjenica da je Ian Siegal u protekle dvije godine osvajao British Blues Award, što je u bluesu ekvivalent Grammyju, u svim bitnim kategorijama.

Drugi dan festivala, 18. srpnja, otvorit će Big Band Požega, 24-člani orkestar, trenutačno jedan od tri najaktivnija domaća orkestra. Radi se o profesorima Glazbene škole Požega i njihovih učenika koji izvode jazz obrade popularnih skladbi. Istoga dana publici OFF festivala predstavit će se četiri vrhunska glazbenika, okupljenih u bendu VladoDadoMaasejGelo, u sastavu: Vlado Samardžić na basu, Ante Gelo na gitari, Maasej Kovačević na synthu i Dado Marinković na bubnjevima.

Treći dan OFF-a, 19. srpnja, obilježit će makedonski zvuk. Prvo nastupaju Kabadayas, grupa sastavljena od iskusnih glazbenika, koji izvode makedonske tradicionale uronjene u jazz, funk, drum & bass i dub. Zvijezda večeri je Vlatko Stefanovski, jedan pod vodećih svjetskih jazz/rock gitarista, koji će nastupiti sa svojim triom.

Cijena dnevne ulaznice je 50, a festivalske 120 kuna. Ulaznice će krenuti u prodaju početkom svibnja.

Details

Start:
17 srpanj, 2014
End:
19 srpanj, 2014
Cost:
50kn – 120kn
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , , ,

Venue