Loading Events
  • This event has passed.

Medvedgradske glazbene večeri: Tamara Obrovac, Zoran Predin i Meritas

17 srpanj, 2014Koncerti na Medvedgradu postaju već tradicionalna događanja koja obogaćuju ljetnu kulturnu ponudu grada Zagreba. Ove će godine trajati tri večeri, a program je obogaćen i šarmantnim akustičnim programom hrvatskih kantautorica na medvedgradskoj kuli čime će prepoznatljiv simbol hrvatskog glavnog grada dobiti novu glazbeno – umjetničku dimenziju.

Medvedgradske glazbene večeri

Grupa Meritas nastupit će u četvrtak 17. srpnja (70-90 kn), Zoran Predin u društvu Damir Kukuruzović Django Group (80-100 kn) u petak, 18. srpnja, a program u subotu, 19. srpnja zatvorit će Tamara Obrovac Transhistria Quartet (80-100 kn). Poseban program ove godine, pod nazivom Akustika na kuli, ugostit će u istim danima mlade hrvatske kantautorice; Queen of Sabe u četvrtak, Ninu Romić u petak te Saru Renar u subotu, a ti akustični nastupi održat će se za samo dvadesetak ljudi na vrhu medvedgradske kule, s prelijepim pogledom na Zagreb, sat vremena prije početka glavnog programa.

„Želja nam je omogućiti građanima Zagreba i svima koji se ovdje zateknu na proputovanju, kvalitetne glazbene doživljaje za sjećanje, upotpunjene jedinstvenim medvedgradskim ozračjem, prirodnom i kulturnom baštinom s pogledom na Zagreb.“ – poručuju organizatori.

Da koncerti na Medvedgradu nisu samo koncerti – već doživljaji u punom smislu te riječi, znaju svi oni koji su do sada uspijevali na vrijeme doći do svoje ulaznice jer je za programe Medvedgradskih glazbenih večeri u pretprodaji samo 250 ulaznica po koncertu.

S obzirom na dosadašnji interes publike, moguće je da će svih 250 ulaznica po koncertu biti ubrzo prodano, a hoće li u prodaju biti puštene dodatne ulaznice znat će se dan uoči koncerta i ovisit će o vremenskoj prognozi. Naime, cilj organizatora je da se koncerti održe i u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika te se u tom slučaju premještaju u zidine tvrđave, koje su manjeg kapaciteta od prostora pod zvijezdama.

Planinari i svi ljubitelji prirode i Medvednice znaju da šetnja od Šestinske crkve do Medvedgrada traje cca. sat vremena (4,2 km) uz važnu napomenu – ne skrećite s puta!

Do najzahtjevnije koncertne lokacije u Zagrebu tih dana će se moći doći i automobilom, no zbog vrlo ograničenog broja parkirnih mjesta osiguran je i besplatan minibus i to od početne stanice kod Šestinske crkve pa sve do Medvedgrada i natrag. Polasci će biti u 18:30, 19:00, 19:30, 20:00, 20:30 i 20:45, a povratak je planiran nakon svakog koncerta.

Medvedgradske glazbene večeri

U prostore Medvedgrada ulazit će se od 19:00 gdje ćete sve do početka programa moći uživati u prelijepom pogledu na Zagreb kao i u priči koju pričaju ove očuvane i poviješću bogate zidine.

Koncerte će se moći pratiti s drvenih klupica, jastuka, stepenica i zidića, a slobodno možete ponijeti i svoj jastuk, dekicu ili ribički stolčić te uživati u iznimnim glazbenim doživljajima s pogledom na Zagreb noću! Osim pozitivne energije i udobnih cipela ne zaboravite ponijeti vestu, jer na Medvednici i ljeti može biti prohladno.

Broj ulaznica je ograničen na 250 u pretprodaji, a ulaznice su dostupne online na www.ulaznice.hr te na ovlaštenim prodajnim mjestima; TISAKmedia, Integral Zagreb, Algoritam Profil Mozaik, Aquarius Records, Croatia Records i sva ostala prodajna mjesta koja možete pronaći u sustavu ulaznice.hr. Program Akustika na kuli ne plaća se posebno, ali na njemu će moći prisustvovati samo dvadeset dovoljno brzih kupaca koji na prodajnom mjestu ili putem interneta odaberu kao dodatni program Akustiku na kuli.

Zbog interesa publike u posljednje dvije godine, uvedeno je i 50 paket – ulaznica za sve tri večeri; cijena paketa iznosi 200 kn umjesto 230 kn, ali su u prodaji samo do 10. srpnja.

Ove godine možete ostvariti i dodatnih 10% popusta na online kupnju ulaznica putem MasterCard-a i Maestro kartica. Ulaznice su u prodaji od 16. lipnja.

Program je sufinanciran sredstvima Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, sredstvima Turističke zajednice grada Zagreba te je uvršten u program Zagrebačkog kulturnog ljeta – ZgKul.

Venue

Medvedgrad
Zagreb, Hrvatska + Google Map