Loading Events
  • This event has passed.

Michel Camilo – ‘Tropska oluja za klavirom’ u Zagrebu

14 listopad, 2011Od Carnegie Halla preko Royal Albert Halla, ‘Tropska oluja za klavirom’ – svjetski poznati pijanist i vrhunski skladatelj Michel Camilo, gostovat će i u zagrebačkoj dvorani Lisinski, gdje će nastupiti čak dva puta.

Michel Camilo (RDD)

U srijedu, 12. listopada, predstavit će se na svom samostalnom koncertu, gdje će posjetitelje provesti kroz svoj svijet jazz, blues i latino glazbe, dok će u petak, 14. listopada nastupiti na otvorenju Zvjezdanog ciklusa zajedno sa Zagrebačkom filharmonijom te će tom prilikom izvesti svoj II. klavirski koncert, kao i Gershwinovu Rapsodiju u plavom.

Ovaj Grammyem i Emmyem nagrađeni dominikanski glazbenik ove je godine pod okriljem EmArcy/Universal Music Group objavio svoj novi album, nazvan „Mano A Mano“. Riječ je o energičnom i optimističnom izdanju, koje je Camilo snimio zajedno s kolegama i prijateljima Charlesom Floresom (bas) i Giovanniem Hidalgom (udaraljke).

„Mano A Mano“ donosi ukupno 10 skladbi, koje su kombinacija njegove autorske kreativnosti i virtuozne interpretacije svjetskih klasika, a ujedno i mješavina različitih glazbenih pravaca – od latino-soula 1960-ih, tradicionalne dominikanske glazbe pa sve do standardnog jazza.

Ulaznice za zagrebačke koncerte u prodaji su po cijeni od 150 Kn (za 12.10.) te 90 Kn (za 14.10.).

Details

Date:
14 listopad, 2011
Cost:
90kn – 150kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Vatroslav Lisinski
Zagreb, + Google Map