Loading Events
  • This event has passed.

Mika Male i Nikol, Luka i Vedran u CZK Novi Zagreb

20 prosinac, 201420. prosinca u Centru za Kulturu Novi Zagreb (Trg narodne zaštite 2) nastupit će zagrebački bend Mika Male i gosti iz Pule trio Nikol, Luka i Vedran.

Mika Male i Nikol, Luka i Vedran u CZK Novi Zagreb
Mika Male i Nikol, Luka i Vedran u CZK Novi Zagreb

Mika Male su dosad nastupali na svim većim festivalima u Hrvatskoj kao što su InMusic, Terraneo i Hartera no njihova glazba najviše dolazi do izražaja u klupskim prostorima gdje mogu uspostaviti intimniji odnos sa svojom publikom. Grupa svoju snagu crpe iz specifične atmosfere svake od svojih pjesama koje najviše dobivaju na snazi u živoj izvedbi. Strpljivi slušatelji prepoznat će bogatstvo detalja i delikatno isprepletenu mrežu riječi pjesama i glazbenih ideja ovog kvinteta. Svojim dugogodišnjim stažem na sceni i beskompromisnim pristupom glazbi privlače kao magnet novu publiku koja im se spremna prepustiti. Bend čine Orlan Tus (vokal, gitara, klavir), Majda Bojić (violina), Ivan Žigo (električna gitara), Lucija Potočnik (bas) i Igor Bušljeta (bubnjevi).. U tom su periodu snimili 3 albuma: “Bijelo” (2006.), “Vremenom” (2010.) i “Gdje se sastaju luđaci” (2013.). Posljednja dva albuma izašla su za izdavačku kuću Dallas Records.

Posebni gosti ovog koncerta će biti mladi trio iz Pule Nikol, Luka i Vedran. NLV Sredinom 2013. godine započinju surađivati i u 2014. godinu ulaze s početnim koracima snimanja svog prvog EP-a. EP je snimljen u suradnji sa Marijanom Jelenićem (Nola) kao producentom, te ga objavljuju 21.4.2014. pod nazivom “…and who are you?”. To je bio odgovor na kritike specifičnog naziva njihovog benda “Nikol, Luka i Vedran” koje ljude najčešće podsjeća na gažerske bendove te time idu ka cilju razbijanja stereotipa umjetničkih imena. S objavljenim EP-jem osvajaju publiku i dobivaju pohvalne kritike te u osmom broju regionalnog RollingStone magazina bivaju svrstani u top 10 regionalnih albuma. Pjesme koje izvode lako ćete zapamtiti jer ih karakterizira minimalizam dviju gitara Luke i Vedrana i specifičan vokal Nikol Čačić koji ne zaboravljate kada ga čujete.

Koncert počinje u 21:00 sati, a ulaz je besplatan. Koncert se održava u sklopu proslave 18. rođendana Radio Studenta.

Details

Date:
20 prosinac, 2014
Time:
21:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Centar za kulturu Novi Zagreb
Trg Narodne zaštite 2
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map