Loading Events
  • This event has passed.

Mika Male i Voland Le Mat na MIMO-u u dvorani Gorgona MSU-a

6 ožujak, 2016Na petom koncertu treće MIMO sezone, 6. ožujka u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti nastupit će dva poznata i priznata izvođača u novom sastavu. Nakon dužeg izbivanja sa scene, pred publiku se vraća autor neobičnih faustopojki, Voland Le Mat s novim materijalom.

Mika Male i Voland Le Mat na MIMO-u
Mika Male i Voland Le Mat na MIMO-u

Na MIMO stage popet će se i Mika Male, odnedavno tročlani bend koji se nakon objave hvaljenog albuma „Gdje se sastaju luđaci“ povukao i u privatnosti radio na redefiniranju zvuka i stvaranju novih atmosferičnih balada.

 

Mika Male je tročlani zagrebački bend kroz koji su od 2000. godine prošli brojni značajni članovi nezavisne scene predvođeni karizmatičnim Orlanom Tusom. Posebnost njihove glazbe leži u pomno razrađenim aranžmanima, poetičnim stihovima i velikoj senzibilnosti koja otvara srca onih koji ju čuju. Kako sami kažu, najviše vole svirati u tišini, savršenoj za njihove atmosferične glazbene međuigre, a ambijent MIMO koncerta čini se idealnim za to. Mika Male do sada su objavili tri albuma; ‘Bijelo’ (2006.), ‘Vremenom’ (2010.) i ’Gdje se sastaju luđaci’ (2013.), a posljednja dva objavljena su za Dallas Records.

 

Igor Bušljeta – bubnjevi
Majda Bojić – violina, glas
Orlan Tus – glas, klavir, gitara

 

Sedam godina od objave zasad jedinog, ali vrlo hvaljenog, albuma „Faustopojke“ te nakon šest godina glazbene hibernacije, Voland Le Mat vraća se svirci i publici. U sklopu MIMO projekta nastupa u triju te najavljuje svežanj novih faustopojki pa se, osim premijernom nastupu u ovom sastavu, možemo nadati i predstavljanju novih skladbi.

 

Momir Oljača aka Voland Le Mat – vokal, gitara
Robert Bagarić – klavijature
Velimir Grujić – električna gitara

 

Kako bi publici što bolje predstavili glazbenike, tijekom koncertne stanke razgovaramo sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, kao i same izvođače, te scenu općenito. Ovaj put to su Zvonka Obajdin, jedna od osnivačica i organizatorica regionalnih kompilacija nezavisne glazbe “Bistro na rubu šume”, kantautorica i liderica benda “Svemir”; Luka Juranić, osnivač top liste Muzika Je Zvonko Radost, organizator Dozvoljenog Četvrtka, suosnivač event agencije Hangtime i član benda Mahatma i Goran Komerički, radijski producent i glazbeni analitičar.

 

Ulaz je preporučena donacija od 20 kn. Sav prihod od donacija ide izvođačima.

Details

Date:
6 ožujak, 2016
Time:
20:00 - 23:55
Cost:
Free – Kn20
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , ,

Venue

MSU – Dvorana Gorgona
Zagreb, Hrvatska + Google Map