Loading Events
  • This event has passed.

Miki Solus na Gričevanju

3 listopad, 2015Gričevanje, besplatan festival kulture i glazbe kojeg će 24. rujna otvoriti TBF, a kantautor kojem je pun kufer svega i za sebe kaže da radi muziku za djecu i penzionere nastupit će na Gričevanju 3. listopada.

Miki Solus
Miki Solus

Stav, klavijature, brz i britak jezik kojime vješto niže ‘pomaknute’ rime glavno su oružje osebujnog kantautora Mikija Solusa kojim je u til časa osvojio glazbenu scenu. Miki Solus, udružen s Franom Viskovićem na akustičnom basu i Andrejom Tačiginom na cajonu čini eksplozivan trio koji energično šamara publiku zaraznim pizdarije pop melodijama kroz koje su prožete niti jazza, punka i rapa.

 

Na singlove “Pun kufer”, “Hipster” i “Smrt je romantična” često ste mogli naletjeti slušajući radio, kroz pretumbavnje YouTube-a ili na zidu vašeg prijatelja; u ožujku ove godine održali su solo koncert u Tvornici Kulture i okupili šestotinjak ljudi što je definitivno velik pothvat za mlado ime na domaćoj glazbenoj sceni. U svibnju prošle godine, Miki Solus je samoobjavio EP “Bolesni tekstovi sa super mjuzom”, a u svibnju ove godine za izdavačku kuću Yammat FM objavljen je debi album “Muzika za djecu i penzionere”. Oba izdanja mogu se besplatno preslušati na bandcamp stranicama.

 

Gričevanje je uz Device_art, Space Festival i Galeriju Klovićevi dvori dio novog projekta Na Gornjem gradu. Ove godine, od 24. rujna do 4. listopada, prvi će puta istovremeno i zajedničkim snagama oživjeti zagrebački Gornji grad. Na Gornjem gradu projekt je koji u partnerstvu provode tvrtka Kupole – bolje od šatora, udruga Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse i Gričevanje te Galerija Klovićevi dvori.

Details

Date:
3 listopad, 2015
Time:
20:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Plato Gradec i Tuškanac
Zagreb, Hrvatska + Google Map