Loading Events
  • This event has passed.

Miki Solus, Spleen G, Kaira Kela, Zvonimir Varga i Sisters in Roots na Festivalu vjetra

18 lipanj, 2016Na Jarunu se 18. lipnja održava Festival vjetra. Surf klub ‘Tri Strijele’ već dugi niz godina povodom Svjetskog dana vjetra (15.6.) kroz festival ukazuje na alternativne izvore energije, potiče dječju kreativnost i podržava nadolazeći val nove glazbene scene.

Festival vjetra 2016
Festival vjetra 2016

Vjetar je za jedrenje neophodan, no s druge strane energija vjetra u Europi ima temeljnu ulogu europskog energetskog sistema te se smatra da će vjetar do 2030. opsluživati četvrtinu potreba EU za električnom energijom. Samo prošle godine 44 posto novih energetskih instalacija u Europi se temelji na energiji vjetra. Pored svega toga EU je globalni predvodnik u iskorištavanju energije vjetra sa globalnim udjelom od ukupno 90 posto svih svjetskih farmi vjetra. Festival vjetra podržavaju Wind Europe, bivša EWEA (The European Wind Energy Association – Europsko udruženje za energiju vjetra) i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport već četvrtu godinu zaredom. Festival se odvija na Velikom jezeru (livada s južne strane Doma Tehnike).

 

Novo i posebno zanimljivo iznenađenje na Festivalu vjetra 2016. je cjelodnevno puštanje zmajeva te radionica izrade zmajeva na temu „Vjetar i val“. Posjetitelji na festivalu također mogu saznati više o jedrenju na dasci te osvojiti besplatnu školu jedrenja na dasci ispunivši izazov Tri strijele – održavanje ravnoteže na profesionalnoj surf dasci. Ako već surfaš možeš osvojiti cugu na festivalu. Ako si toliko dobar može i oboje. Također na festivalu je moguće isprobati karting sa jedrima – Surfkart (jedrenje na suhom pogodno i za osobe s invaliditetom). Prijavu za radionicu izrade zmajeva je potrebno ispuniti na web stranici tristrijele.hr. Program Festivala vjetra 2016. započinje u 14:00 h.

 

Glazbenici koji promiču alternativne izvore energije dočekat će posjetitelje na istinski surferski način, romantično i veselo. Nastupaju Miki Solus, Spleen G, Kaira Kela, Zvonimir Varga i Sisters in Roots. Miki Solus je istinsko osvježenje hrvatske glazbene scene, Spleen G su pobjednici natječaja “Zasviraj sa Žujom”, a Kaira Kela ravno iz Afrike šalje vruće afro groove ritmove. Zvonimir Varga je proglašen romantičnim trubadrom (muzika.hr), dok prekrasne djevojke Sisters in Roots zbilja vješto barataju ljetnim roots reggae, dancehall i dub hitovima. Večernji koncertni program započinje u 18:00 sati.

 

Ulaz je besplatan.

Details

Date:
18 lipanj, 2016
Time:
14:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , , ,

Venue

Jarun
Zagreb, + Google Map