Loading Events
  • This event has passed.

Mikri Maus i Bvana u Tvornici kulture

25 listopad, 2013Kultni MC-i beogradske hip hop scene Mikri Maus i Bvana nastupit će u Tvornici kulture u petak, 25. listopada.

Mikri Maus i Bvana

Mikri Mausa je zagrebačka publika imala priliku vidjeti u travnju ove godine u sklopu koncerta Prti Bee Geea u KSET-u gdje su promovirali svoj novi album “Bez Šećera”. PrtiBbee Gee je hip hop grupa čiji je zaštitni znak lo-fi, tvrdi zvuk podzemlja s eksplicitnim tekstovima o oružju, drogi i seksu. Bilo da ih nazivate heroin ili gangsta reperima Prti Bee Gee, Bad Copy, 43 Zla i Bitcharke Na Travi ostavili su dubok trag na cijeloj hip hop sceni Balkana.

U eteru beogradskog radija SKC 2001. godine prvi puta su emitirani sad već legendarni stihovi “napravio sam pajp, dosta mi je muke, ne mogu da rolam više jer me bole ruke”. Mikri Maus, Moskri i Eufrat Kurajber su već sljedeće godine izdali prvijenac “Grejtest Hits” za One Records, a pjesma “Pajp” je nakon samo nekoliko godina postala himna jedne hip hop generacije. Danas cijeli album sa pjesmama poput Er Maks, Purnjam THC, Paranoja zaslužuje status hip hop klasika.Na žalost cijele hip hop scene 2005. godine Moskri je napustio ovaj svijet, a već sljedeće godine Eufrat i Mikri Maus posvetili su mu album “Moskri 77-05”.

Ovo je Mikrijev drugi samostalni koncert u Hrvatskoj, u sklopu kojeg i promovira svoj album u suradnji s Bvanom.

Bvana iz Lagune, beogradski reper, karijeru je započeo u novobeogradskim blokovima 2000- te godine kao član grupe LNG (Litle Nasty Gremlins).

Nakon napuštanja LNG-a, Bvana započinje sa solo karijerom objavljivanjem pjesme “Ja sam Bvana” i u isto vrijeme počinje surađivati sa Juiceom što je dovelo i do pojavljivanja na Juice-ovom debi izdanju “ Hip Hopium Vol.1” Po povratku iz SAD-a, 2007. godine Bvana konačno objavljuje “Ko je krao jogurt”.

Od samog početka karijere Bvanu je odlikovala sposobnost da surađuje sa potpuno razlicitim reperima , a da pritom ni jednog trenutka ne ugrozi svoj stil. Ta sposobnost je dovela do suradnje sa pank grupom “DRTINE” s kojom je izbacio LIVE album. Kao i dva nadolazeća projekta: EP ”Kol’lo para tol’ko rap-a” sa hrvatskim producentom Phezz-om te dugo ocekivani LP ”50 EURA micc!!! (Nije loše, nego povoljno)” sa Mikri Mausom čiji nastup imate prilike vidjeti sljedećeg petka u Tvornici Kulture.

Ulaznice u pretprodaji iznose 30 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 40 kuna.

Službena prodajna mjesta: Tvornica kulture i prodajna mjesta Entria i www.entrio.hr.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Details

Date:
25 listopad, 2013
Cost:
30kn – 40kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Tvornica kulture
Šubićeva 2
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map