Loading Events
  • This event has passed.

Milan Trenc u ‘Strip-teaseu Matka Vladanovića’ u Booksi

10 lipanj, 2014U utorak, 10. lipnja u 19 sati u klubu Booksa će, u sklopu tribine ‘Strip-tease Matka Vladanovića’ gostovati poznati ilustrator, redatelj i stripaš Milan Trenc.

Milan Trenc

Naslovnicu najnovijeg broja Večernjakove “Strip Revije” krasi naslovnica Morocca, jednog iz serije strip-albuma zagrebačkog stripaša, ilustratora, redatelja animiranih i igranih filmova Milana Trenca što je bio povod njegovom gostovanju u posljednjoj ovosezonskoj tribini iz ciklusa”‘Strip-tease Matka Vladanovića”.

Milan Trenc diplomirao je filmsku režiju na Akademiji dramskih umjetnosti u klasi prof. Kreše Golika. Paralelno sa studijem režije, od početka osamdesetih objavIjuje stripove, prvo u omladinskoj a zatim i tjednoj štampi. Od 1985. godine pa do njegovog gašenja bio je glavni ilustrator magazina Start. Početkom devedesetih Milan Trenc seli u New York gdje objavlje stripove u Heavy Metal Magazinu, a ilustracije mu se pojavljuju u The New York Timesu, Timeu, The Wall Street Journalu, New Yorkeru, Fortune Magazinu, Washinton Postu, Bussines Weeku i ostalim važnijim američkim listovima. Za svoje ilustracije u The New York Timesu dobio je nagrade Magazina Print i Society of Publication Designers. 1993. piše i ilustrira knjigu za djecu The Nigt at the Museum po kojoj je snimljen istoimeni holivudski film. Milan Trenc u Zagreb se vratio prije desetak godina i izvanredni je profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, radi na novim scenarijima te ilustrira i piše knjige.

Venue

Booksa
Zagreb, Hrvatska + Google Map