Loading Events
  • This event has passed.

Miljenici Mikea Pattona, grupa Zu u Vintage Industrialu

27 ožujak, 2019Zu su ujedno i miljenici hrvatske publike, jer dolaze već 14. put, ovog puta u srijedu 27. ožujka u Vintage Industrial.

  • 9
    Shares
Zu u Vintage Industrialu

Kad veliki Mike Patton za svoj label Ipecac Recordins odabere bend iz Rima, bez razmišljanja znaš da taj bend vrijedi poslušat, a to već zna i zagrebačka publika. Monolitni zid buke sazidan od miksa avangardnog metala, free jazza, no wavea, elektornike, psihodelije… čime stvaraju vjerojatno jedan od najboljih live doživljaja.

ZU je bend koji se stvarno mora doživjeti uživo, a u srijedu 27. ožujka se to i može u Vintage Industrialu jer se bend vraća, ako smo dobro izbrojali, ČETRNAESTI PUT, a ovom prilikom slave 10. obljetnicu izlaska genijalnog albuma “Carboniferous”, koji je kooproudicrao Mike Patton te ujedno i vokalno gostovao na pjesmama “Soullympics” i “Orc”.

Od 1990., Zu su prošli dugi put od malog nepoznatog tria iz Rima do jednog od najtraženijih bendova na svjetskoj avant metal punk jazz i mathcore sceni. Uz samostalna izdanja objavili su desetine kolaboracijskih projekata s različitim gositima (Mats Gustafsson, Eugene Robinson, Nobukazu Takemura, Dälek, Eugene Chadbourne…), a na albumima su im gostovali i spomenuti Mike Patton, Barney Greenway (Napalm Death), King Buzzo (Melvins) i Mnogi Drugi.

ČLANOVI:
Luca T. Mai – sax
Massimo Pupillo – bas
Tomas Järmyr – bubanj

Karte: 55/70 kn. Pretprodaja: Grif / VIB & Dirty Old Shop.

  • 9
    Shares

Details

Date:
27 ožujak, 2019
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
55kn – 70kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Zagreb, Hrvatska
  • 9
    Shares