Loading Events
  • This event has passed.

Mimika orkestar promovira novi album u MSU uz goste Damira Imamovića i Roba Milnea

25 svibanj, 2018Po prvi puta, Mimika Orkestar nastupa s cijelim albumom ‘Divinities of the Earth and the Waters’ (PDV records) koji se bavi staroslavenskom mitologijom i sanjivom pričom o pojedincu koji sebe vidi kao dio folkornog festivala. Koncert će se održati 25. svibnja u Muzeju suvremene umjetnosti s početkom u 20:00 sati.

  • 4
    Shares
Mimika Orkestar (Foto: Promo)

Uz orkestar gostuje i jedan od sudionika albuma Rob Milne (bas klarinet, saksofon) (Engleska) te skladatelj, autor, vokalista i istraživač tradicije Sevdaha Damir Imamović (BiH). Tom prigodom će Mimika Orkestar izvesti i neke Damirove skladbe, te će on gostovati i na novom premijerno izvedenom materijalu samog orkestra koji se nadovezuja na spomenuti album.

Uz orkestar i cjelokupni zvučni nastup, osmišljen je i video zid autorice Ive Gavrilović koji se veže uz cjelokupnu priču.

Nastup će se odviti u Muzeju Suvremene Umjetnosti u vrhnuski opremljenoj Dvorani Gorgona te će orkestar za ovu prigodu biti i proširen s dodatnim i često gostujućim članovima iz Hrvatske i Slovenije.

Mimiku Orkestar osnovao je glazbenik Mak Murtić u Londonu, 2010 godine. Ansambl danas djeluje na Internacionalnoj sceni u kontinuitetu od 8 godina, sa nastupima na etabliranim i svjetski poznatim festivalima (London Olympics, Latitude Festival, London Jazz Festival, Love Supreme Festival, Festival Slobodne Glazbe).

Uspješno surađuje sa isto tako priznatim autorima i orkestrima, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu (Clapham Community Choir, Jazz Orkestar Hrvatske Radio Televizije, Filip Novosel, Septet Ad Libitum Zagrebačke Filharmonije, Thodoris Ziarkas, ZKM, HRT).

Poslijednjih je godina nastao snažni interes Zagrebačke, ali i Hrvatske publike (Vintage Industrial Bar, Vinyl, Vortex Jazz Club, Courtyard Theatre, KSET, MSU, Pallach / Rijeka /, Turistička Zajednica Split, Kino Slavica /Dubrovnik/).

Mimika se veže uz Kolektiv Živa Voda.

Nakon koncerta održati će se After party u klubu Spunk (NSB) s DJ-em Damjanom Morellom.

  • 4
    Shares

Venue

Muzej suvremene umjetnosti
Zagreb, Hrvatska
  • 4
    Shares