Loading Events
  • This event has passed.

MIMO u MSU predstavlja grupe Šumski i Svemirko

12 studeni, 2017Drugi koncert pete MIMO sezone naziva ‘Zvučna aromaterapija’ još neodsanjanogaodržat će se 12. studenog u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming.

MIMO u MSU predstavlja grupe Šumski i Svemirko
MIMO u MSU predstavlja grupe Šumski i Svemirko

Zbog ograničenog broja sjedala u dvorani moli se publika da dođe na vrijeme. Pola sata prije početka koncerta je dovoljno. Koncert počinje točno u 20:05 sati.

 

Svemirko – Najnovija inkarnacija glazbenika i producenta Marka Vukovića, koji se u prošlosti nazivao raznim pseudonimima, jest Svemirko. Potpuni zaokret i nešto posve novo u karijeri – riječi su kojima Vuković opisuje posljednji projekt, a zajedno sa svojim vračevima predstavit će nam debitantski hvaljeni album ‘Vanilija’ zajedno s najnovijim EP-jem ‘Tunguzija’.”

 

Šumski – Priča o bendu Šumski počinje još 1991. godine, a do sada su izbrojili četiri albuma od kojih je najzapaženiji ostao zadnji: ‘Ronioci’, izašao 2003. godine. Nakon poprilične hibernacije na scenu se vraćaju nedavno sa svježim idejama i novim pjesmama, što će i zabilježiti jedan od prvih povratničkih nastupa upravo na MIMO pozornici. Trenutačno se nalaze u studiju gdje snimaju svoj peti album.

 

I ovaj put se tijekom koncertne stanke razgovara sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, izvođače, te scenu općenito.

 

Anegdote o bendovima Šumski i Svemirko otkrit će Domagoj Šiljeg (glazbeni urednik i PR – Croatia Records) i Vjeran Pavlinić (filmski montažer, DJ, bubnjar, organizator koncerata).

Details

Date:
12 studeni, 2017
Time:
20:00 - 22:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Muzej suvremene umjetnosti
Zagreb, Hrvatska + Google Map