Loading Events
  • This event has passed.

MIMO u MSU-u predstavlja: Elektro šokirani pop i kirurški skrojenu elektroniku uz Bilk & Hunting Dogs

6 studeni, 2016Drugi koncert četvrte MIMO sezone održat će se 6. studenog u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming.

MIMO u MSU-u
MIMO u MSU-u

Duo The Hunting Dogs nastaje 2013. nakon što se Alba Nacinovich i Marco Germini upoznaju na jazz studiju na Konzervatoriju „G. Tartini“ u Trstu i nanjuše zajednički nagon prema širim glazbenim vidicima. Marco donosi svoje iskustvo u elektronskoj i filmskoj glazbi, Alba svoje rock korijene i kantautorski pristup, a iz jazza preuzimaju slobodu poigravanja zvukom. Tako nastaje njihov electro-shocked pop, kojeg izvode uživo koristeći se tehnikama live nasnimavanja i prerade zvuka. Ostvaruje se tako jedna, za duo, neočekivano bogata zvučna slika. Nedugo nakon začetka, The Hunting Dogs, kao pobjednici natjecanja „Sing Happy with Brooks“, otvaraju main stage prestižnog talijanskog „Arezzo Wave Festivala“ prije grupe „Kadebostany“ i legendarnih „Elio e le storie tese“. Njihova pjesma „Back On Track“ postaje soundtrackom Brooksove reklamne kampanje na Sky TV-u. 2015. izdaju svoj vinil prvijenac „Out To Hunt EP“ na kojem gostuje jednim remixom i bostonski DJ Qwill. Hrvatskoj publici su se predstavili na prošlogodišnjem “Karlovačko RockOff” festivalu gdje su o osvojili “Nagradu za glazbenu inovativnost”. Njihov EP je u Večernjem Listu uvršten u “Najboljih 5 EP-a 2015.”.

 

Bilk je osnovan u Zagrebu 1999. Nakon nekoliko godina žanrovskog eksperimentiranja i promjena u postavi, napokon kao trio 2006. za Moonlee Records izdaju prvi album “this BILK is radioactive”, koji je izvrsno dočekan od strane kritike i publike koja ih je imala prilike čuti po klubovima diljem Europe kao i na najvećim festivalima (Sziget, Exit, Seasplash, INmusic…). BILK su: Edi Grubišić Cipal (bubanj), Tin Oberman (sintesajzeri, vokal, Ableton) i Luka Vrbanić (bas, vokal, Ableton). Uvijek okrenuti nepoznatim horizontima probijaju ustaljene glazbene granice i izbjegavaju svrstavanje u žanrovske ladice. Na našim su prostorima bili jedni od pionira mijenjanja paradigme elektronske glazbe kao glazbe isključivo za DJ-e. Nakon višegodišnjeg rada uskoro im izlazi drugi album za Aquarius Records kojeg su najavili sa singlom “like2dance”.

 

Četvrta sezona MIMO-a drži se istog koncepta, druženje jednom na mjesec (nedjeljom) od listopada 2016. do lipnja 2017. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, te na svakom od osam koncerata u sezoni – predstavljaju se dva izvođača koji su odabrani prema tri osnovna kriterija: kvaliteta, autentičnost i nedovoljna zastupljenost u javnosti. Kako bi se publici što bolje predstavili glazbenici, tijekom koncertne stanke razgovara se sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, kao i same izvođače, te scenu općenito.

 

Sav prihod od donacija ide izvođačima. Nakon koncerta druženje se nastavlja na afteru u Spunku.

 

Koncerti imaju izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija i video live stream na portalu ziher.hr, te na MIMO Yotube kanalu i Facebook stranici. Posebnom ugođaju na koncertima pridonosi amfiteatarski oblik dvorane koji omogućuje posjetiteljima nesmetano praćenje procesa stvaranja glazbe uz kristalno čisti 3D zvuk. MIMO su pokrenuli udruga ViBRa, platforma Free Stage i HRT zbog zajedničke težnje pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Grafička škola Zagreb, a projekt podupire Ministarstvo kulture republike Hrvatske i HDS (Hrvatsko društvo skladatelja).

Details

Date:
6 studeni, 2016
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
Kn20
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , ,

Venue

Muzej suvremene umjetnosti
Zagreb, Hrvatska + Google Map