Loading Events
  • This event has passed.

Mini hrvatska turneja slovačkog blues dueta Luboš Bena & Bonzo Radvanyi

5 studeni, 2015Izuzetno zanimljiv i kvalitetan slovački blues duet Luboš Bena & Bonzo Radvanyi zbog velikog interesa domaće blues publike ponovno dolazi u Hrvatsku, ovoga puta na trodnevnu mini turneju, u sklopu koje će posjetiti Sisak, Rijeku i Pulu.

Luboš Bena & Bonzo Radvanyi
Luboš Bena & Bonzo Radvanyi

Svi koji su vidjeli ovaj urnebesan duet žele ga vidjeti i čuti opet, a oni koji nisu imali tu čast, imaju jedinstvenu priliku već ovaj tjedan – u četvrtak, 5. studenog u Siscia Jazz Clubu; u petak, 6. studenog u klubu Nad urom u Rijeci te u subotu u pulskom Rock Caffeu, gdje će nastupiti kao specijalni gosti na 7th Croatian Blues Challengeu.

 

Luboš Bena je gitarist i pjevač iz Skalice te jedan od najistaknutijih slovačkih blues glazbenika. Slovačka blues udruga mu je čak dva puta dodijelila prestižnu nagradu “Bluesman of the Year” (2004. i 2008.), a zbog svojih mnogobrojnih europskih i američkih turneja stekao je nadimak “Slovački blues glazbenik koji najviše putuje”. Predstavljao je Slovačku na European Blues Challengeu u Berlinu 2012. te na International Blues Challengeu u Memphisu iste godine, dijelio je pozornicu s legendarnim Johnny Winterom, skladao filmsku glazbu, glumio u filmovima, a uz sve to, u rodnoj Skalici svake godine organizira veliki glazbeni festival.

 

Peter “Bonzo” Radvanyi je veteran slovačke glazbene scene, pjevač, gitarist i novinar koji je glazbenu karijeru počeo još sredinom 60-ih godina u sastavu The Breakers, jednom od prvih slovačkih (tada čehoslovačkih) beat sastava, koji su svirali covere Beatlesa, Stonesa, Kinksa… Iduća dva desetljeća je svirao kao profesionalan glazbenik u raznim europsikm grupama, a 90-ih se vratio u Trnavu, svoj rodni grad i odlučio se posvetiti svojoj staroj ljubavi – bluesu. Da je to bio pun pogodak, pokazuju i činjenice da je osvojio nagradu “Bluesman of the Year” (1996.), snimio prvi koncertni blues CD album u Slovačkoj (1998.), a njegova blues glazba ga je dovela do nastupa u dalekom Taiwanu. Jedan je od osnivača International Music Festivala u Trnavi čije je bio izvršni direktor od 1992. do 2008., a danas radi i kao glazbeni urednik na nekoliko slovačkih radio postaja.

Details

Start:
5 studeni, 2015 u 21:00
End:
7 studeni, 2015 u 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Turneja po Hrvatskoj