Loading Events
  • This event has passed.

Mjuzikl ‘Aida’ Eltona Johna ponovo u Komediji

2 veljača, 2018Nakon velikog uspjeha mjuzikla ‘Aida’, u Komediji premijerno izvedenog u lipnju 2005., te nakon višegodišnje stanke, djelo Eltona Johna i Tima Ricea vraća se na daske zagrebačkog Kazališta Komedija.

  • 5
    Shares
Aida u Komediji (Foto: promo)

“Svaka priča je ljubavna priča”, tako glasi prijevod naslova uvodne pjesme koju pjeva egipatska princeza Amneris u muzeju, nakon što njezin kip oživi. Amneris pjeva gledajući muškarca i ženu koji se, obilazeći izložbu u muzeju, zagledaju jedno u drugo. Njezina pjesma uvodi u fascinantni svijet ljubavi i žudnje, hrabrosti i izdaje, u davno prošla vremena…

Priča je klasična, koristio ju je već i Giuseppe Verdi u svojoj operi. Aida je nubijska princeza koju je zarobio egipatski vojskovođa Radames. Njegov interes za tamnoputu djevojku spašava Aidu od sigurne smrti u rudnicima. Umjesto toga, Radames je šalje da bude sluškinja njegovoj zaručnici, egipatskoj princezi Amneris. Aida je uspjela sakriti svoje visoko podrijetlo, a vremenom se između nje i Amneris razvija toplo prijateljstvo. S druge strane, Radames u Aidi prepoznaje dostojanstvo koje bi i sam želio posjedovati te se zaljubi u nju, a ona mu uzvraća osjećaje…

Mjuzikl „Aida“na Broadwayju je premijerno je izveden 23. ožujka 2000. Predstava je doživjela 1852 izvedbe (ne uključujući 30 pretpremijernih). Nagrađena je s četiri nagrade Tony: za najbolju glumicu (Heather Headley), najbolju glazbenu partituru (Elton John i Tim Rice), scenski dizajn (Bob Crowley) i dizajn svjetla (Natasha Katz). Heather Headley nagrađena je i nagradom Drama Desk za 2000. godinu.

„Aidu“ u Komediji glume i pjevaju Renata Sabljak,Đani Stipaničev i Vanda Winter u glavnim ulogama Aide, Radamesa i Amneris, te Ervin Baučić kao Zoser, Igor Barberić i Fabijan Pavao Medvešek kao Mereb, Ljubo Zečević u ulozi Amonasra, Nedim Prohić kao Faraon te Željka Veverec i Mateja Majerle u ulozi Nehebke.Sudjeluju zbor, balet i orkestar Kazališta Komedija.

Autorski tim je isti kao i 2005.: dirigent Dinko Appelt, redateljica Dora Ruždjak Podolski, scenograf Ivo Knezović, kostimografkinja Mirjana Zagorec, te koreograf Igor Barberić.

Prva obnovljena izvedba je u petak, 2. veljače, u 19.30 h, a sljedeće su 3., 5., 14. i 15. veljače. Ulaznice stoje 80-120 kn.

  • 5
    Shares

Details

Start:
2 veljača, 2018 u 19:30
End:
5 veljača, 2018 u 23:30
Cost:
80kn – 120kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Komedija
Zagreb, Hrvatska
  • 5
    Shares