Loading Events
  • This event has passed.

Močvarna aura – novi program u Močvari

16 lipanj, 2019Nakon više nego uspješnog dnevnog događaja ‘Prvomajska jam fešta u Močvaroj kuhinji’, Ana Stuparić (Udruga Avokado, Kolektiv Sjemenčice) i Mariana Vidmar (Centar za zaštitu životinja i prirode – Key, OPG Vidmar) nastavljaju svoju misiju edukativnog i kulturnog sadržaja. Novost je da je program preimenovan u ‘Močvarna aura’ koji će svaki biti tematski povezan. Prva Aura održava se u nedjelju 16. lipnja.

Močvarna aura

Na događanju moći ćete probati razne delicije biljnog porijekla, poput kolača, chia pudinga, smoothija, kave s biljnim mlijekom, čaja s veganskim medom, tematske koktele za djecu i odrasle, topli obrok iz močvarnog lonca itd.

Naravno, na ovaj događaj su dobrodošli i psi te će i za njih postojati poseban “Dog bar” na kojem će se moći osvježiti ali i degustirati domaće veganske keksiće za pse. Povedite i svoje četveronožne prijatelje!

Tema prve “Močvarne aure” su divlje životinje i naš odnos prema njima, u kojoj se skreće pozornost na čagljeve i vukove.

Ova tema posebno je posvećena udruzi Zlatni čagalj, pod vodstvom Marine Cunj, koja skrbi o tri čagljice (Alfa team Canis Aureus)

Čagljice su pronađene prošlo proljeće, kao mladunčad stara oko tjedan dana, te su othranjene na bočicu i od onda su u stalnom kontaktu s ljudima. Cilj udruge je kupiti zemljište i sagraditi rezervat za divlje životinje, na kojem bi bio i edukativni centar koji bi približio ljudima divlje životinje, te učio ljude kako se ophoditi s pronađenim mladuncima, odraslim životinjama itd.

Jedan od ciljeva ovog izdanja “Močvarne aure” je skupljanje donacija za udrugu Zlatni čagalj. Ako niste u mogućnosti prisustovati događaju i želite saznati više o tome kako možete donirati za pomoć javite se na Alfa team Canis Aureus.

PROGRAM:

12:30 – 17:00 INFO PULT “ČAGLJOGRAD”
Na info pultu moći ćete iz prve ruke, od Marine Cunj, saznati sve o suživotu s čagljevima.

12:30 – 16:00 ZAJEDNIČKO KUHANJE VEGE HRANE I RUČAK
Ideja je da kuhanje bude zajedničko, tako da vas pozivamo da se solidarno pridružite u sjeckanju, guljenju i druženju nad loncem. Za sudjelovanje se možete prijaviti na mail [email protected] ili pak samo doći na mjesto radnje i sudjelovati.

13:00 – 19:00 DJ SET BY MARIANA WASP
Ethnic, dub, chill, ambient, oriental, tribal, reggae mix.

14:00 – 16:00 TEMATSKI FACE PAINTING ZA DJECU I ODRASLE
Sara Ščurić iz Šminkanje & Facepainting vodi tematski facepainting.

14:00 – 20:00 TATTOO KUTAK
Petar Macukić iz Ink Panther Tattoo posebno za ovo događanje tetovira nekoliko odabranih radova, po posebnoj cijeni, od kojeg prihod ide za benefit. Prijave za tetoviranje su obavezne, a prijaviti se možete na mail [email protected]

14:00 – 19:00 KREATIVNO IZRAŽAVANJE KROZ CRTANJE
Radionicu vodi Petra Petreković, slikarska dizajnerica.

14:00 -15:00 EDUKATIVNA INTERAKTIVNA RADIONICA “KAKO SE PONAŠATI PREMA PSIMA”
Radionicu vodi Mariana Vidmar, certificirani biheviorist za ponašanje i dobrobit životinja.

15:00 – 16:00 KVIZ ZA DJECU
Kviz s prigodnim nagradama, namijenjen djeci, na temu divljih životinja i prirode.

16:00 – 17:00 ORIGAMI RADIONICA BY VLATKA VRBANAC
Naučite kako od običnog komada papira napraviti zanimljive dekoracije.

16:00 – 19:00 IGRANJE S TRICYCLE TRAUMOM
Tricycle Trauma postavlja vrt zračnih aparatusa na kojima će se vijoriti snaga i kreativnost onih koji se ne boje odvojiti stopala od tla. Vođena radionica od 16:00-17:30, a nakon toga slobodni trening za one iskusnije.17:30-19:00.
Radionica je namjenjena djeci starijoj od 5 godina.

18:00 TURBINA – TURBO TRIBINA: ZOV DIVLJINE
Tribina s gostima, posvećena temi čagljeva i divljih životinja.
Moderator: Luka Antić

19:00 – 20:00 YOGA NA NASIPU, VODI VEDRAN MAČAŠEVIĆ
Vinyasa yoga sat održat će se na nasipu pored kluba. Molimo vas da ponesete svoje yoga matove.

19:30 – 21:00 KVIZ ZA ODRASLE
Kviz s prigodnim nagradama, na temu divljih životinja i prirode. Prijave na kviz su obavezne, sudjelovanje može biti pojedinačno ili u timu od maksimalno 5 osoba, kotizacija iznosi 10 kn po osobi, a sav prihod ide za benefit.
Prijave za kviz su do 14.06. na mail [email protected], uz obavezno ime tima.

21:00 POI PERFORMANS BY KRATKI SPOI
Manipulacijom poija nastaje elegantni sklop plesnih pokreta i trikova.
Nastup s ovim rekvizitom izvest će Kratki sPoi, novonastali fluidni kolektiv i njegove izvođačice Ariana i Ana. Kratki sPoi podmladak je Tanje Puklek; PuTanja.

21:15 NASTUP PLESNIH SKUPINA WALDE, NIPRIYJE, SARASVATI TRIBE, APSARADHE I TRIBALLURE.
5 zasebnih plesnih skupina koje često zajedno nastupaju na koncertima, festivalima te dobrotvornim manifestacijama. Walde se baziraju na tribal fusion stilu sa scimitarima (sabljama) te ATS izričaju, Nipriye na modernom dark tribal fusion te gypsy stilu, Sarasvati tribe pleše moderni stil trbušnog plesa – ATS, skupina Triballure tribal fusion, dok su se Apsaradhe specijalizirale za turski i egipatski trbušni plesa, kathak, bollywood, gypsy, flamenco.

22:00 PARTY TIME
DJ-ica Ana From Hell rola hitove izvođača kao što su Prayers, The Sisters Of Mercy, Siouxsie And The Banshees, Depeche Mode, Rammstein, The Misfits, Billy Idol, Tom Waits, Nick Cave and the Bad Seeds, Nina Hagen, Six Pack, Lila Downs, Pearl Jam, The Cure, David Bowie, Killing Joke, Morphine, Satan Panonski, Joachim Witt Goldener Reiter itd.

Details

Date:
16 lipanj, 2019
Time:
12:30 - 23:30
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, ,

Venue

Močvara
Zagreb