Loading Events
  • This event has passed.

‘Moj pogled na svet’ – Pero Lovšin iz Pankrta u Booksi

3 ožujak, 2015U Booksu, kao gost tribine ‘Književnost, između’ u utorak, 3. ožujka u 19 sati, sa svojom novom knjigom i albumom ‘Moj pogled na svet’ stiže Pero Lovšin, frontmen kultnih slovenskih Pankrta.

Peter Lovšin - Moj pogled na svet
Peter Lovšin – Moj pogled na svet

Peter Pero Lovšin, prema mnogima punk bard prostora bivše Jugoslavije, izdao je knjigu tekstova koje je napisao tijekom skoro četrdesetogodišnjeg rada, od 1977. pa sve do 2014. godine. Osim perioda s Pankrtima, tu su i radovi iz faze Lovšinovog nastupanja sa Sokolima, solo karijere te perioda s Vitezima, Križarjima i, na koncu, Španskim borcima, s kojima je snimljen i album koji prati knjigu.

 

Po struci diplomirani novinar, Lovšin je najpoznatiji kao frontmen i tekstopisac slovenskog benda Pankrti. Počeci Pankrta sežu u kasne sedamdesete i ljubljansku četvrt Kodeljevo, a zahvaljujući energiji i kritičkim tekstovima, ubrzo su buknuli kao prvi važan punk bend Jugoslavije i jedan od prvih punk bendova u istočnoj Europi uopće. Razišli su se 1987., nakon točno jednog desetljeća zajedničkog sviranja, a Lovšin je kasnije osnovao bend Sokoli te nastavio sa solo karijerom.

 

Kako Lovšinova punk poetika funkcionira ukoričena zajedno s novijim tekstovima, te kako iz današnje perspektive izgleda naslijeđe Pankrta posjetitelji će saznati tijekom druženja s autorom u Booksi. Moći će i kupiti knjigu, te čuti nekoliko pjesama uz pratnju gitare što će biti svojevrstan uvod u koncert Pankrta 6.3. u KSET-u. Tribinu uređuje i vodi Dunja Kučinac.

Details

Date:
3 ožujak, 2015
Time:
19:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Booksa
Zagreb, Hrvatska + Google Map