Loading Events
  • This event has passed.

‘Moje ime je klitoris’ -filmski odgovor na goruće pitanje u Republici Hrvatskoj, premijerno u Uraniji

28 lipanj, 2020Filmski program Queer MoMenti udruge Domino, u suorganizaciji s udrugom Urania, nastavlja se 28. lipnja, s početkom u 20 sati, u Uraniji – prostoru kreacije s adresom na Trgu Eugena Kvaternika 3/3, premijernim prikazivanjem dokumentarnog filma ‘Moje ime je klitoris’.

Dokumentarni film ‘Moje ime je klitoris’

Dokumentarni film “Moje ime je klitoris” dijalog je mladih žena o ženskoj seksualnosti. Ponesene osjećajem slobode te hrabrošću i humorom, one dijele svoje iskustvo i priče u želji da promijene svijet oko sebe i afirmiraju pravo žena na informirano seksualno obrazovanje, bez ograničenja i tabua.

Dvanaest se mladih žena u svojim sobama, suočenih s kamerom, obraćaju dvjema redateljicama u potrazi za najintimnijim odgovorima. Protagonistice se prisjećaju vlastitih prvih senzacija, opasnih istraživanja, razgovora u mraku i neočekivanih prepreka. Sve su one, svaka na svoj način, potaknute istim impulsom: potragom za ispunjenom i slobodnom seksualnošću.

Lisa Billuart Monet (1995.) je filmska redateljica francusko-belgijskog porijekla. Studij filma započinje u gradu Corbeil-Essonnes (Francuska), diplomira na odjelu filmskog snimanja pri INSAS (Institut national supérieur des arts du spectacle et des techniques de diffusion) u Bruxellesu. Billuart Monet djeluje kao redateljica i snimateljica dokumentarnih flmova u Belgiji i Francuskoj.

Daphné Léblond (1991.) odrasla je u Sceauxu, južnom predgrađu francuske prijestolnice. Nakon studija filma u Parizu, Léblond diplomira montažu/skript pri pri INSAS (Institut national supérieur des arts du spectacle et des techniques de diffusion)u Bruxellesu. Léblond djeluje kao redateljica i montažerka dokumentarnih filmova.

Details

Date:
28 lipanj, 2020
Time:
20:00 - 22:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,