Loading Events
  • This event has passed.

Mono na Impulse Festivalu u Rijeci

22 travanj, 2015Drugi headliner Impulse festivala je japanski post-rock bend Mono koji će nastupiti u srijedu, 22. travnja 2015. u OKC-u Palach. U sklopu svoje europske turneje po prvi put će svirati u Rijeci, gdje će promovirati svoja dva studijska EP-a ‘The Last Dawn i Rays of Darkness’ izdana u studenom 2014. godine.

Mono
Mono

Mono je jedan od nekoliko bendova koji su definirali suvremeni post-rock, svoj stil su izgradili nizom albuma obilježenim instrumentalnom, atmosferičnom, na momente i filmičnom glazbom, a ako bi iz bogatog opusa trebali izabrati jednu ploču, preporuka je sjajni “Holy Ground: NYC Live With The Wordless Music Orchestra”, live album iz 2010. na kojem bend svira u pratnji 24-članog orkestra.

 

Njihovi su live nastupi intenzivni, intimni i izrazito emotivni, a u zvuku im se prepoznaju shoegaze i noise utjecaji uz one eksperimentalnog rocka te klasične i suvremene ozbiljne glazbe. Okosnica Mono zvučnih performansa je ekstremna dinamika, gdje melodična i atmosferična putovanja često završavaju u buci i kaosu.

 

Iza naziva Impulse (20. 4. 2015. – 26. 4. 2015.) stoji višednevno festivalsko događanje kojem je osnovni cilj promocija urbane kulture, posebno njenog glazbenog segmenta. U sedam proljetnih dana u Rijeci će se održati niz manifestacija koje kroz različite medije i umjetničke forme promišljaju glazbu i otvaraju nove, drugačije poglede. Impulse festival drugu godinu za redom organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.

 

Pretprodaja ulaznica je kroz Entrio.hr sustav. Pretprodajna cijena ulaznice  iznosi 75  kuna. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 100 kuna.

Details

Date:
22 travanj, 2015
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn75 – Kn100
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Palach
Rijeka, + Google Map